Evenimentul Zilei > Politica > Bușoi: Sabotarea de către d-na Firea a mitingului PNL are izul unui abuz de mahăr pesedist local
Bușoi: Sabotarea de către d-na Firea a mitingului PNL are izul unui abuz de mahăr pesedist local

Bușoi: Sabotarea de către d-na Firea a mitingului PNL are izul unui abuz de mahăr pesedist local

Președintele PNL București, Cristian Bușoi, a afirmat că primarul general Gabriela Firea a sabotat mitingul PNL de susținere a premierului Dacian Cioloș care trebuia să se desfășoare sâmbăta aceasta. Liberalul a precizat, într-un comunicat de presă, că acțiunea edilului "are izul unui abuz de mahăr pesedist local" și că Firea "a mutat tot Voluntariul în primăria Bucureştiului şi se simte stăpână".

"D-na Firea a adoptat repede nu dorinţa de a administra bine, ci dorinţa de a stăpâni tot ce mişcă, iar ideea că PNL poate face o manifestare în Bucureşti este ceva ce nu convine „pesedeului” şi prin urmare trebuie pe cât posibil sabotat chiar dacă asta înseamnă limitarea unui drept al cetăţenilor. Gândirea primarului general este că poate tăia şi spânzura în administraţie şi poate decide după cum are interesul asupra desfăşurării activităţii instituţiilor şi cetăţenilor în Bucureşti. Aroganţa PSD în Capitală creşte pe măsură ce se intensifică procesul de politizare al administraţiei Capitalei – d-na primar Firea reuşind să mute tot Voluntariul în primăria Bucureştiului", a  spus Cristian Bușoi.

Liberalii au anunțat, ieri, că deși au trimit încă de săptămâna trecut o solicitare Primăriei Municipiului București pentru aprobarea mitingului de susținere a primului-ministru Dacian Cioloș, cererea nu a primit toate avizele în timp util pentru ca manifestația să se poată desfășura.

După BPN al PNL de luni, șefa liberalilor Alina Gorghiu a anunțat că mitingul a fost reprogramat pentru data de 5 noiembrie. Conform preşedintelui PNL, data de 5 noiembrie a fost aleasă din cauză că în weekendul 29-30 octombrie se comemorează un an de la tragedia din clubul Colectiv. 

Gorghiu a precizat că PNL își va anunța candidații pentru alegerile parlamentare din iarnă la manifestația din 5 noiembrie care va fi totodată un eveniment de "mobilizare" a electoratului liberal.

"Va fi un eveniment la care Partidul Naţional Liberal îşi va anunţa candidaţii, va fi un eveniment de mobilizare a electoratului liberal, în care programul de guvernare, proiectele principale vor fi aduse la cunoştinţa publicului larg, pentru că nu vor participa doar membri de partid, ci vor (…) fi invitaţi toţi bucureştenii care vor să vadă care sunt intenţiile Partidului Naţional Liberal pentru următorii patru ani de guvernare liberală. E foarte firesc, e normal să le comunicăm care sunt liniile pe care le vom urma, care sunt oamenii pe care îi aducem în faţa votului electoratului", a spus Gorghiu, marţi, după şedinţa Biroului Politic Naţional.

Ea a adăugat că speră că PNL va primi aprobarea necesară de la Primăria Generală a Capitalei pentru organizarea mitingului din 5 noiembrie, după ce nu s-au obţinut avizele necesare în timp util pentru desfăşurarea evenimentului sâmbătă.