„Eu cred că, în toate filialele, opiniile sunt împărţite. Nu cred că există nicio filială, poate câteva sectoare care mă cunosc foarte bine, sunt preşedinte la Bucureşti şi, mă rog, par foarte hotărâte, dar acolo sunt delegaţii mai puţini. În ceea ce priveşte judeţele, în toate organizaţiile noastre sigur că există păreri împărţite şi, oricum, nu există peste tot opinii definitive şi finale. Urmează ca fiecare dintre noi să mergem, să ne expunem punctul de vedere şi moţiunile. Vorbim de un congres cu 5.000 de oameni, un congres foarte mare, în care, până la urmă, opţiunea va fi individuală, a fiecărui delegat. (…) Cred că e greu în acest moment să spunem că balanţa se înclină într-o direcţie sau alta”, a spus Buşoi într-o conferință de presă la Bistrița, citat de Agerpres.

El a adăugat că „echipa din jurul meu este formată, în mare parte, din oameni foarte tineri. Din cei 17 preşedinţi de filiale care au semnat moţiunea, cei mai mulţi sunt oameni cu care am crescut în Tineretul Naţional Liberal sau chiar oameni mult mai tineri decât noi sau decât Nelu (Ioan Turc – n.r.) sau decât Mugur Cozmanciuc, preşedintele de la Neamţ, sau decât alţi colegi şi care vrem, împreună, să construim un partid al viitorului, pe baze mult mai solide, un partid care nu doar să aibă un aer de tinereţe, de modernitate, pro-european, dar în primul rând să aibă o identitate de partid serios, consistent, de partid care se focusează pe adevăratele probleme ale românilor şi care se concentrează pe o direcţie şi rămâne consecvent pe acea direcţie”, a afirmat Buşoi.

În ceea ce priveşte politica de alianţe, Cristian Buşoi opinează că liberalii ar trebui „să se abţină în a mai face oferte publice de alianţe sau de fuziune a unor partide, riscând să fie refuzaţi", mai ales că se vorbeşte despre alianţe cu „partide mai mici şi mai puţin solide din punct de vedere electoral şi organizaţional”, considerând că PNL trebuie, în primul rând, să se întărească şi să devină „un partid solid, pe propriile picioare".

Filiala Bistriţa-Năsăud a PNL va avea 90 de delegaţi la congresul din data de 17 iunie. Nu a fost luată încă o decizie în legătură cu susţinerea unei singure moţiuni sau dacă fiecare delegat va vota după propria conştiinţă, însă doi dintre foştii lideri ai organizaţiei, deputatul Robert Sighiartău şi fostul parlamentar Stelian Dolha, şi-au anunţat deja intenţia de a vota cu Ludovic Orban.

În cursa pentru șefia PNL au mai rămas Cristian Bușoi și Ludovic Orban, după ce deputatul liberal Cătălin Predoiu și-a anunțat retragerea.