Evenimentul Zilei > Politica > Bușe și Gorghiu le promit timișorenilor un proiect inclus în Master-planul de Transport
Bușe și Gorghiu le promit timișorenilor un proiect inclus în Master-planul de Transport

Bușe și Gorghiu le promit timișorenilor un proiect inclus în Master-planul de Transport

Timișoara va avea centură auto, peste doi ani, iar confirmarea fermă a venit în urma discuției purtate vineri de către președintele PNL, Alina Gorghiu și primarul Municipiului Timișoara, Nicolae Robu, cu ministrul Transporturilor, Sorin Bușe. Acesta e anunțul transmis vineri dimineață de biroul de presă al PNL Timiș. Realitatea e că centura Timișoarei este cuprinsă în Mster-planul General de Transport, aprobat de Guvern la mijlocul lunii septembrie.

Același Master-plan a stabilit și că  la 1 august 2017 va fi disponibil studiul de fezabilitate actuializat, apoi, timp de fix trei luni se va pregăti o hotărâre de guvern de aprobare a obiectivului de investiții. În perioada 1 noiembrie 2017 – 15 februarie 2018 se vor realiza exproprierile, se va obține autorizația de construcție, după care CNAIR va demara execuția efectivă a lucrărilor, în regie proprie. Execuția propriu-zisă a lucrării se va încheia la finele lui 2019.

”Îi mulțumim dlui ministru Bușe pentru că a răspuns invitației de a participa la un dialog despre un proiect major pentru timișoreni, care s-a soldat cu stabilirea unui calendar ferm al lucrărilor și cu identificarea unei soluții clare de finanțare a centurii auto ocolitoare Sud. Proiectul se va realiza cu fonduri europene, în baza master-planului general de transport. CNAIR va realiza lucrarea în regie proprie, ceea ce înseamnă termene mai scurte și evitarea mai multor blocaje în implementare. Este, fără îndoială, una dintre cele mai bune vești posibile pentru timișeni dar și în perspectiva proiectului Timișoara, Capitală Europeană a Culturii”, a declarat președintele PNL.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: