Bureții de vase. Greșelile pe care le facem în folosirea lor

Bureții de vase. Greșelile pe care le facem în folosirea lor Sursă Dreamstime

Multe gospodine nu știu să folosească bureții de vase cum trebuie și să facă economie la detergent. Aceștia trebuie curățați în fiecare zi pentru a evita apariția bacteriilor.

Specialiștii în curățenie au explicat cum trebuie să folosească gospodinele bureții de vase pentru a face economie la detergent. Ei au fost creați pentru a fi de ajutor la curățarea farfuriilor și tacâmurilor. Bureții de vase au niște caneluri pe laterale pe care multe persoane le-au ignorat.

Gospodinele nu trebuie să îndoaie bureții când spală vasele și să folosească canelurile pentru a face economie la detergent și apă. Bureții trebuie schimbați odată la câteva săptămâni, ținându-se cont de intensitatea activității din bucătărie. Este foarte important ca bureții să fie curățați în fiecare zi.

Această dezinfectare se face foarte des pentru a elimina complet bacteriile salmonella, E. coli sau campylobacter. O altă soluție este să-i bagi în cuptorul cu microunde sau în mașina de spălate vase.

Ne puteți urmări și pe Google News
bureți bucatarie

Sursă Dreamstime

Cei mai periculoși bureți de bucătărie

Un alt studiu a arătat că bureții de bucătărie conțin zeci de microorganisme bacteriene (cercetătorii au identificat doar primele 20 de bacterii ), iar din primele 10 cele mai abundente bacterii, cinci a fost îndeaproape legate de microbi asociați cu boli umane care pot fi prevenite, inclusiv toxiinfecțiile alimentare. Cercetătorii au descoperit că cei mai periculoși bureți sunt cei din plastic. Ei conțin poliuretan și cauciuc, compoziție care provoacă apariția salmonelei și a bacteriilor E. Coli.

Ei au mai spus că bureții nu sunt doar un „rezervor de microorganisme”, ci „și ca diseminatori peste suprafețele domestice, ceea ce poate duce la contaminarea mâinilor și a alimentelor, care este considerată o cauză principală a focarelor de boli de origine alimentară”.

O altă echipă de cercetători din Germania a analizat 14 bureți de bucătărie și a descoperit 45 de miliarde de microbi pe fiecare centimetru pătrat. Ei au constatat că bureții trebuie aruncați după doar 3 zile. Aceștia au descoperit bacterii și pe tocătoare și au ajuns la concluzia că cele pe care tăiem carne trebuie sterilizate zilnic.