Cea mai simplă metodă pentru curățarea bureților de bucătărie

Sursă Dreamstime

Bureții sunt esențiali pentru curățarea bucătărie. Îi folosim pentru a curăța vasele, blaturile din bucătărie, practic orice suprafață murdară din casă. Dar bureții adăpostesc bacterii, iar pentru a stopa acest lucru se recomandă igienizarea frecventă a bureților. Câteva soluții ar fi: la microunde sau fierbându-i sau înmuindu-i în soluții dezinfectante.

Bureții de bucătărie sunt plini de bacterii. Există un mod de a-i păstra curați

Aceste metode nu vor ucide toți microbii de pe buretele tău, dar vor avea ca rezultat „o reducere cu peste 99,9% a numărului de bacterii”. Așadar, oamenii de știință ne recomandă să îl schimbăm odată pe săptămână.

O cercetare publicată în Journal of Environmental Health arată că bucătăriile și bureții adăpostesc chiar mai multe bacterii decât băile. Iar dacă nu folosiți săpun de vase antibacterian, spălarea va fi inutilă.

Dacă ai o mașină de spălat vase în schimb, îl poți adăuga în ea pentru o spălare completă. Dacă temperatura este una mai ridicată, buretele tău va fi și el mai curat pentru alte câteva zile.

Bureții de bucătărie. Sursa foto: Pixabay

Cât de des ar trebui înlocuți

Este recomandat ca în fiecare săptămână să schimbăm bureții de bucătărie. Mai ales atunci buretele miroase urât sau devine lipicios. În cele din urmă, decât să te chinui să-i igenizezi, mai bine îi arunci deoarece nu sunt scumpi.

Bureții mai poți utiliza și pentru curățarea toaletei, ori pentru curățarea căzii. Așadar, bureții de bucătărie pot fi refolosiți cu ușurință pentru alte activități gospodărești, înainte de a-i arunca. De menționat faptul că nici în mașina de spălat vase nu se curăță suficient.

Un studiu realizat de Judy Ikawa și Jonathan Rossen a constatat că bureții și cârpele de vase pot servi ca vehicul pentru răspândirea bacteriilor pe suprafețele bucătăriei, ceea ce poate crește riscul de contaminare încrucișată și de boli alimentare atunci când alimentele sunt manipulate greșit, informează epicurious.com.