Bunica și nepotul, împreună la examenul de Bacalaureat. Povestea fascinantă a românilor din Italia

Bunica și nepotul, împreună la examenul de Bacalaureat. Povestea fascinantă a românilor din Italia Examen. Sursa foto: Dreamstime.com

Bunica și nepotul dau împreună examenul de Bacalaureat, la Institutul Galileo Galilei din Salerno. Povestea bunicii Maricica și a nepotului ei Sebastian este cu adevărat fascinantă.

Bunica și nepotul dau împreună examenul de Bacalaureat

Maricica Negru, o româncă de 57 de ani, care se află de 20 de ani în Italia, are un vis, acela de a obține o diploma de liceu. După ce a ocupat numeroase locuri de muncă, de la babysitter la asistent social, anul trecut a decis să încerce să se întoarcă la școală pentru a-și termina studiile. Așa că s-a trezit împreună cu nepotul ei Sebastian Nechita Florin, 18 ani, învățând împreună.

Bunica și nepotul, înscriși la același liceu, Istituto Galileo Galilei din Salerno, s-au trezit împreună la prima și a doua probă a examenului de stat, cot la cot, așa cum au petrecut anul trecut, studiind și sprijinindu-se reciproc.

 „Vom trece peste asta împreună, așa cum am făcut-o întotdeauna”, a spus  Sebastian, înainte de a intra în sala de examen.

Ne puteți urmări și pe Google News

O bunică româncă și nepotul ei dau împreună Bacalaureatul la un liceu din Italia, după ce au fost colegi de bancăBunica și nepotul dau împreună examenul de Bacalaureat. Sursa foto: ilmattino.it

Cei doi au studiat zi și noapte pentru examen

Sebastian și bunica Maricica au studiat zi și noapte pentru examen: „Ne petreceam cea mai mare parte a timpului împreună învățând: dimineața, după-amiaza, seara după cină, chiar și noaptea. Locuiesc la bunica mea și a fost o experiență unică pentru că ne-am încurajat”, a spus nepotul. Bunica m-a ajutat să depășesc dificultățile de la școală”, a mai spus nepotul.

„Ne-am înscris din întâmplare la Galilei. Mai întâi el, apoi după câteva zile, eu. Am fost foarte fericită. Sebastian a fost întotdeauna pasionat de construcții, de partea tehnică, exact ca mine”, a declarat Maricica.

Bunica își îndeplinește un vis

„Pentru mine diploma are aroma împlinirii complete și personale, a trebuit să compensez timpul pierdut în trecut. Și toate acestea mulțumim profesorilor care sunt foarte înțelegători cu noi”, a declarat bunica.

Directorul liceului, Emiliano Barbuto, este mândru de cei doi elevi ai săi, și spune: „Povestea bunicii Maricica și a nepotului ei Sebastian este un exemplu de cât de eficientă poate să fie personalizarea învățării. Poate satisface nevoile multor tipuri de elevi”., a declarat el , potrivit virgilio.it.