Bulion de roșii cu doar 30 de minute de fierbere. Rețetă la ceaun

Bulion de roșii cu doar 30 de minute de fierbere. Rețetă la ceaun Secretul pentru un bulion ca al bunicii / Sursă foto: Youtube

Acest suc de roșii este grozav. Bulionul de casă se prepară ușor și rezistă bine în camara, fără conservant. Culoarea frumoasă se păstrează toată iarna.

Bulion de roșii la ceaun. Luna septembrie înseamnă pentru cele mai multe dintre gospodine începutul pregătirilor pentru iarnă.

Toți românii fac bulion

În cam toate colțurile țării se face bulion de roșii. Bineînțeles, în moduri diferite, cu ustensile diferite. Cea mai delicioasă rețetă de bulion de roșii este cea la ceaun. Și este atât de simplă!

Cel mai important aspect la care trebuie să fim atenți atunci când facem bulion de roșii pentru iarnă, este că trebuie să se păstreze bine în cămară. Prepararea bulionului de roșii este foarte simplă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cum se sterilizează corect borcanele

Pentru a împiedica dezvoltarea germenilor, borcanele sau sticlele trebuie să fie foarte bine sterilizate înainte. Acestea pot fi sterilizate la cuptor, la microunde sau în mașina de spălat vase, înainte de fiecare folosire.

Cum se prepară cea mai bună supă de roșii și legume coapte. N-ai cum să-i rezişti. Este simplă, rapidă, savuroasă şi sănătoasă

Bulion de roșii /Sursă Youtube

Bulion de roșii, rețeta la ceaun. Secretul din cele mai vechi timpuri al gospodinelor

Roșiile se spală bine, se înlătură partea albă și se taie, de obicei, în patru. Se dau prin mașina de tocat. Regula spune că bulionul de roșii se fierbe la foc mic şi nu se amestecă foarte des. Rețeta veche, tradițională, spune că la 20 de kilograme de roșii se pune o jumătate de cană de sare. Se folosesc doar roșii cărnoase.

De asemenea, roșiile trebuie să fie coapte foarte bine. Ceaunul din fontă sau aluminiu este cel mai bun vas în care se poate fierbe bulionul de roșii. Se fierbe la foc mic până când dispare spuma de deasupra.

Ce se mai pune în bulionul de roșii

Sucul ar trebui să scadă cam două degete după ce a fiert. Sarea se adaugă la sfârşit. La bulionul de roșii se pot adăuga și ardei roşii şi ţelină. Se lasă la răcit și apoi poate fi pus în borcane sau în sticle.

Se închid sticlele cu capace, după care se pune totul într-un vas mare. Înainte, pe fundul vasului, se pune un prosop. Se adaugă apă până aproape de gâtul borcanelor și mai poate fi lăsat la fiert timp de 30 de minute.