Bulgarii vor să ne lase fără turiști. Strategie de ultimă oră

Bulgarii vor să ne lase fără turiști. Strategie de ultimă oră

De asemenea, reducerile au devenit din ce în ce mai flexibile şi consistente, în funcţie de perioadă. Şi în acest an, atât pentru Grecia, cât şi pentru litoralul românesc sau alte destinaţii, am observat o îmbunătăţire a ofertelor tip early booking, în sensul că perioada de ofertare poate fi mai mare pentru unele hoteluri, iar reducerile mai consistente, în funcţie de perioada rezervării, dar şi de perioada sejurului. Mai amintesc că la ora actuală multe oferte tip early booking se lansează încă din toamna anului precedent, ceva de neimaginat acum 10 sau chiar 5 ani", a spus Bădulescu, citat de Agerpres.

În ceea ce priveşte vacanţele estivale în România, directorul unei agenţii de turism susţine că vânzările pentru litoralul Mării Negre sunt în creştere cu aproximativ 25 - 30%, însă şi tarifele vor înregistra o majorare medie de 5% faţă de anul anterior.

"Şi în acest an, vânzările pentru litoralul Mării Negre sunt în creştere cu aproximativ 25 - 30% faţă de aceeaşi perioada a anului trecut. În general, preţurile au crescut cu aproximativ 5% faţă de 2019, dar în acelaşi timp putem constata oferte mai mici ca preţ pentru perioada de extrasezon, respectiv lunile iunie şi septembrie. Pentru luna iunie avem oferte începând de la 199 lei/cameră dublă/5 nopţi cazare în Neptun, hotel 2 stele sau 219 lei/cameră dublă/5 nopţi, cazare hotel 3 stele. Aceste oferte se vor menţine toată luna februarie", a afirmat Aurelian Marin, şeful Paradis Vacanţe de Vis.

Consultanţii din domeniu consideră că ofertele din România nu au cunoscut scăderile de preţ de care se bucură turiştii care merg în Bulgaria din cauza voucherelor de vacanţă, fapt pentru care "hotelierii noştri încă ţin la preţ".

Ne puteți urmări și pe Google News