Bugetari cu salarii dublate în plină pandemie de COVID-19. Cine sunt norocoșii?

Bugetari cu salarii dublate în plină pandemie de COVID-19. Cine sunt norocoșii?

Cei care vor beneficia de salarii dublate sunt angajații care vor face parte dintr-o nouă structură care se va înființa în cadrul Ministrului Fondurilor Europene.

Unele categorii de bugetari vor avea salarii mărite în plină criză de COVID-19. Guvernul Orban va majora veniturile anumitor categorii de bugetari. Cei care vor beneficia de salarii dublate sunt angajații care vor face parte dintr-o nouă structură care se va înființa în cadrul Ministrului Fondurilor Europene.

Direcția Generală Management Mecanism de Redresare și Reziliență va cuprinde 30 de angajați și va avea rolul de a elabora, negocia, aproba, deconta cheltuieli, monitoriza și raporta către PNRR.

Angajați vor beneficia de un spor de 100% din salariul de bază

Acești angajați vor lucra pe baza unui contract individual de muncă, pe o perioadă determinată de cinci ani. Ei vor beneficia de un spor de 100% din salariul de bază în perioada în care lucrează.De asemenea, și personalul din cadrul ministerelor de resort implicat în elaborarea PNR va primi un spor de 100% din salariul de bază.

Prin ajutorul acordat de Uniunea Europeană, cu cele 79,9 miliarde de euro oferite pentru redresarea economiei, Guvernul va redirecționa 30,4 miliarde din acești bani către instrumental de finanțare „Mecanismul de redresare și reziliență”. Ei sunt structurați sub formă de granturi 13,7 miliarde de euro. Dar și sub formă de împrumuturi 16,6 miliarde de euro.

Guvernul a elaborat o ordonanță de urgență, pentru a putea accesa aceste fonduri externe. rambursabile și nerambursabile.

Plan Național de Redresare și Reziliență

Executivul lucrează la elaborarea Planului Național de Redresare și Reziliență care va cuprinde domeniile în care se va investi în vederea ieșirii din criză.

„Pentru a nu genera întârzieri în implementarea proiectelor de infrastructură indiferent de natură acestora, dar și asupra perspectivei de dezvoltare pe termen lung a României este necesară pregătirea, elaborarea și aprobarea documentațiilor tehnico-economice pentru proiectele de infrastructură din domenii de importanță strategică pentru România.

Astfel, este vorba de proiecte de infrastructură pentru sisteme de irigare/umectare a solului pentru combaterea riscului de secetă, combaterea eroziunii solului, drenare și desecare, protecție antigrindină, împăduriri, proiecte de infrastructură pentru mobilitate urbană, regenerare urbană, turism și cultură, ecologizare platforme industriale, înființare/reabilitare/modernizare campusuri școlare necesare învățământului profesional și tehnic, reabilitare/modernizare/extindere sisteme centralizate de producere și distribuție a energiei termice necesare populației.

De asemenea este vorba de proiecte de infrastructură din domeniul sănătății publice, proiecte de infrastructură pentru cercetare în domeniul transferuluitehnologic, proiecte de infrastructură de apă-canalizare; proiecte de infrastructură edilitară: apă-canalizare, modernizare/extindere/reabilitare/dezvoltare de drumuri interioare ale localităților, mobilitate urbană în parteneriat cu localitățile urbane, regenerare urbană, sistem de iluminat public, sisteme centralizate de alimentare cu energie termică destinate localităților rurale limitrofe localităților urbane”, potrivit .cancan.ro.