Brigada de Poliție Rutieră a Capitalei a comunicat că apropierea Sfintelor Sărbători de Paşte determină o creştere a numărului de autovehicule în mişcare şi implicit o scădere a fluenţei circulaţiei rutiere.

Astfel, cele mai aglomerate zone din București aunt:

Bd.ul Iuliu Maniu, Pasajul Lujerului, intersectia dintre bd.ul Constructorilor cu Soseaua Virtutii si la podul Grozavesti;
DN 1, (zona pasajului rutier Baneasa, ambele sensuri),
Zona Pasajului Bucur Obor dar si pe Soseaua Stefan cel Mare, Sos. Colentina si Soseaua Mihai Bravu.
Sos. Chitila, Bd. Bucurestii Noi, Piata Chibrit, Calea Grivitei.
Zona Razoare, calea 13 Septembrie, Bd. Ghencea, Drumul Sarii, Bd. Unirii si pe Splaiul Independentei.
Pta. Victoriei , Bd. Lascar Catargiu , Bd. Magheru , Pta. Universitatii , Calea Victoriei , Bd. Corneliu Coposu.

Această creştere, completată şi de indisciplina unor conducători de autovehicule, duce în unele situaţii la blocarea temporară a intersecţiilor, avertizează Poliția Rutieră.

Foarte mulţi bucureşteni au început să părăsească oraşul începând cu ziua ora 14.00, de aceea, traficul rutier la ieşirile din Capitală a început să se intensifice semnificativ.

Brigada Rutieră a Capitale recomandă celor de la volan şi nu numai, să circule cu atenţie, să respecte semnalizarea rutieră şi semnalele poliţiştilor rutieri.

Deasemenea, li se solicită conducătorilor auto să oprescă înainte de a pătrunde în intersecţie, chiar şi atunci când semnalul semaforului permite deplasarea, în cazul în care, din cauza aglomeraţiei, nu o pot traversa.

Procedând astfel, centrul intersecţiei va rămâne liber, circulaţia pe direcţia transversală fiind posibilă în condiţii normale.

O alta abatere comisă de cei mai indisciplinati conducători auto şi urmărită de către agenţii rutieri este depăşirea coloanei de autovehicule aflată în aşteptare la culoarea roşie a semaforului.

Brigada Rutieră a Capitale informează că sistemele video pentru supravegherea traficului, instalate pe echipajele poliţiei rutiere, sunt  folosite zilnic, atât pentru măsurarea vitezei, cât şi pentru filmarea celor care săvârşesc alte abateri în trafic, stânjenind sau împiedicând desfăşurarea normală a circulaţiei rutiere.