Trotinetele electrice în Bucureşti. Gata, s-a decis ce se întâmplă cu ele. News alert

Trotinetele electrice în Bucureşti. Gata, s-a decis ce se întâmplă cu ele. News alert

În şedinţa de joi a Primăriei Capitalei, consilieri urmează să dezbată un proiect de hotărâre în legătură cu încheierea unui acord de cooperare co SC Hub Work SRL pentru implementarea unui proiect-pilot de transport alternativ de tipul „Electric Scooter Sharing".

 

Acest proiect prevede închirierea de către cetăţeni a unei trotinete electrice pentru o perioadă de timp, potrivit agerpres.ro

Proiectul se bazează pe un dispozitiv discret montat pe trotineta electrică, având o serie de funcţii controlabile printr-o aplicaţie de smartphone.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Hub Work SRL lansează proiectul FLOW în România, începând cu un număr de 640 de trotinete şi 320 de staţii de încărcare, urmând să ajungă la 640 de staţii. Proiectul vizează amplasarea staţiilor de încărcare lângă 13 staţii de metrou. Acesta se bazează pe o independenţă a acţiunii utilizatorului în sensul că acesta poate ridica sau poate parca trotineta electrică într-o multitudine de spaţii create în puncte esenţiale ale oraşului", prevede acordul de cooperare.

Interacţiunea utilizatorului cu acest serviciu se va realiza prin intermediul telefonului mobil sau al unui dispozitiv similar şi al aplicaţiei mobile FLOW. Serviciul permite: identificarea unei trotinete electrice disponibile, deblocarea şi utilizarea acesteia, plata prin intermediul aplicaţiei mobile, GPS tracking-ul sau senzorii de mişcare.

Aplicaţia va putea oferi şi informaţii relevante în ceea ce priveşte cererea de transport, distanţele parcurse sau traseele/zonele de interes.

Toate costurile legate de implementarea proiectului pilot vor fi suportate de către SC Hub Work SRL.

Potrivit proiectului după ce un cetăţean a folosit trotineta, aceasta va fi parcată numai în spaţiile deja stabilite prin aplicaţie.

 

Aplicaţia FLOW va fi utilizată în sistem integrat de către Municipalitate în vederea dezvoltării infrastructurii de transport alternativ (identificare trasee, determinarea amplasării şi dimensionarea locurilor de rastele, precum şi a elementelor de semnalizare).

De asemenea, firma respectivă va pune la dispoziţia cetăţenilor parcări în format fizic pentru trotinetele electrice şi parcări în format virtual (zone desemnate de aplicaţie, unde utilizatorul este obligat să parcheze pentru a nu crea dezordine).

Trotinetele vor avea viteză de deplasare de 25 Km/H şi se vor încadra la categoria moped şi nu la categoriile de vehicule pentru care se eliberează permis de conducere.

„În contextul dezvoltării mobilităţii urbane şi în scopul încurajării transportului alternativ cu trotineta electrică, prin acest proiect pilot se doreşte completarea măsurilor adoptate de către Municipalitate referitoare la: identificarea şi realizarea de noi trasee de piste pentru biciclete/trotinete electrice, amplasarea de rastele pentru biciclete/trotinete electrice în vecinătatea instituţiilor publice şi a gurilor de metrou", se arată în raportul de specialitate.