Bucureștenii tremură de frig în case. Sunt probleme la CET Sud București. Agentul termic, cu 15 grade Celsius sub temperatura normală

Bucureștenii tremură de frig în case. Sunt probleme la CET Sud București. Agentul termic, cu 15 grade Celsius sub temperatura normală Încălzire centralizată. Sursa foto: arhiva EVZ

Marți, bucureștenii au primit o veste mai puțin bună din partea CET Sud București. De-a lungul zilei, până spre miezul nopții, agentul termic livrat va fi cu mult sub parametri, fiind vorba despre o diferență de 15 grade Celsius. Turbina cu abur a fost oprită pentru efectuarea unor lucrări.

Marți, 4 ianuarie, în intervalul 06:00 - 24:00, CET București Sud a oprit turbina cu abur pentru a executa o serie de lucrări de reparații la boilerul de bază aferent turbinei, anunță Electrocentrale București S.A. (ELCEN).

Potrivit informațiilor oferite de aceștia, din cauza opririi turbinei, apa de termoficare în rețea va fi cu mult sub parametri. Este vorba despre o diferență de 15 grade Celsius față de temperatura normală.

„Regretăm disconfortul creat, însă asigurăm cetățenii ce locuiesc în zona alimentată de CET București Sud că, pe parcursul intervenției, se ține cont, în primul rând, de reducerea la minimum a impactului acestei acțiuni asupra consumatorilor, și anume:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • intervenția la timp asupra problemei detectate, permite reducerea semnificativă a timpului alocat reparației și revenirea rapidă la parametri optimi de funcționare și, implicit, diminuarea disconfortului creat cetățenilor;
  • realizarea lucrării de reparație previne riscul escaladării problemei, obiectivul principal vizat fiind neîntreruperea furnizării apei calde și căldurii”, se arată în postarea făcută de cei de la Electrocentrale Bucuresti ELCEN pe rețelele de socializare.
Anunțul postat în mediul online a stârnit revoltă în rândul bucureștenilor. Se pare că oamenii sunt extrem de nemulțumiți de serviciile oferite de CET București Sud, susținând că mai mereu apa de termoficare în rețea este sub parametri. „Și în mod normal cu cate grade mai puține decât cele necesare pentru încălzire/apa caldă furnizați agentul termic ? Așa de curiozitate. Că numai căldură sau apă caldă nu este ceea ce ajunge la consumatorul final !”, este unul dintre comentariile lăsate de bucureștenii nemulțumiți. Un alt internaut profită de situație și se plânge de problemele din Crângași, susținând că locuitorii acelei zone nu au apă caldă și căldură de aproximativ 48 de ore. O altă problemă semnalată de bucureșteni este presiunea din instalații, care pare să fie prea mică. În timp ce unii bucureșteni și-au exprimat nemulțumirile, alții au transmis mulțumiri pentru informație și le-au urat „spor la treabă” echipelor care se ocupă de reparații.