Bucătăresele Spitalului de Pneumoftiziologie din Sibiu au ajuns în finala unui concurs culinar pentru pacienți. Ce preparate au pregătit

Bucătăresele Spitalului de Pneumoftiziologie din Sibiu au ajuns în finala unui concurs culinar pentru pacienți. Ce preparate au pregătit

Preparatele gătite de bucătăresele de la Spitalul de Pneumoftiziologie din Sibiu au ajuns în finala concursului gastronomic „Meniuri de spital, medicamente pentru suflet”. Comepetiția a avut loc în perioada 11-13 mai, la Sighișoara.

Bucătăresele de la Spitalul de Pneumoftiziologie din Sibiu au ajuns în finala concursului gastronomic „Meniuri de spital, medicamente pentru suflet” cu un fel principal și un desert. Competiția culinară a avut loc la Sighișoara, în perioada 11-13 mai. Felul principal a fost un preparat echilibrat din punct de vedere nutritiv și a constat într-un piept de pui cu sos de smântână și garnitură de orez cu morcovi sote. Preparatul a fost însoțit și de o salată verde.

Desertul a fost compus din două preparate. Este vorba de un tort de biscuiţi cu brânză de vaci, ornat cu fructe de pădure. Bucătăresele s-au prezentat și cu o pască preparată cu smântână şi portocale. Toate preparatele au fost apreciate de juriul concursului, dar și dei ceilalți participanți la evenimentul culinar din Sighișoara.

Competiția a fost organizată de Spitalul Municipal Sighişoara, în colaborare cu Federaţia Sanitas din România. Juriul concursului a fost format din reprezentanţi ai Autorităţii Naţionale pentru Managementul Calităţii în Sănătate, profesori ai Departamentului de Nutriţie din cadrul Facultăţii de Medicină din Târgu Mureş, dar şi chef bucătari renumiţi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Care a fost scopul competiției culinare de la Sighișoara

Managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu, Cristian Roman, a declarat că vrea ca pacienții să beneficieze de cele mai bune îngrijiri medicale oferite atât de medici, cât și de asistenți și personalul auxiliar-sanitar. Roman a mai adăugat că prin participarea la acest concurs s-a demonstrat faptul că mâncarea servită bolnavilor este atât calitiativă, cât și suficientă cantitativ și pregătită cât mai corect din punct de vedere dietetic.

„Le felicit pe doamnele bucătărese care au reprezentat la înălţime spitalul nostru în acest concurs gastronomic şi au prezentat felul profesionist în care înţelegem zi de zi să ne onorăm această obligaţie de a-i hrăni pe pacienţii noştri la un nivel superior” a declarat managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu. În bucătăria spitalului sunt gătite zilnic mai multe tipuri de meniuri ținând cont de problemele fiecărui pacient în parte.

„Păstrarea stării de sănătate a pacienţilor este strâns legată şi de modul de alimentaţie. De aceea, spitalul nostru acordă o atenţie deosebită alimentaţiei pacienţilor, oferind mâncare proaspătă, corect pregătită din punct de vedere dietetic - pentru ca hrana servită, alături de tratamentul medical şi îngrijirile adecvate, să contribuie la însănătoşirea cât mai grabnică a bolnavilor internaţi”, a spus Simona Luca, asistent de dietetică, informează Agerpres.