Evenimentul Zilei > Actualitate > BREAKING NEWS UEFA a exclus Manchester City din Liga Campionilor!
BREAKING NEWS UEFA a exclus Manchester City din Liga Campionilor!

BREAKING NEWS UEFA a exclus Manchester City din Liga Campionilor!

Este, cu siguranță, cea mai știre a începutului de an în fotbal!

Manchester City a fost exclusă de UEFA din Liga Campionilor pentru următoarele două sezoane! Pedeapsa vine ca urmare a încălcării regulilor fair-play-ului financiar de către cea mai bogată grupare de fotbal a lumii.

Potrivit The Guardian, „cetățenii” vor plăti și o amendă de 30 de milioane de euro dictată de UEFA. De precizat că decizia luată de forul suprem european nu este una definitivă și va putea fi atacată la TAS.

În noiembrie 2018, publicația Der Spiegel prezenta mai multe documente oficiale și e-mailuri care confirmau că Manchester City a încălcat în mod regulat fair play-ul financiar. Corpul de Control Financiar al UEFA s-a autosesizat și a început o anchetă, din care a reieșit că gruparea engleză a falsificat actele trimise la UEFA, declarând venituri exagerate din sponsorizări.

În actuala ediție a Ligii Campionilor, Manchester City este calificată în faza optimilor de finală, unde o va înfrunta pe Real Madrid (turul 26 februarie, returul pe 17 martie).

În eventualitatea în care City va rămâne exclusă din UCL, șansele ca Pep Guardiola să mai continue la cârma echipei sunt minime. „Vreau să câștig Liga, visez la acest trofeu”, a afirmat catalanul recent într-un interviu.