Evenimentul Zilei > Actualitate > Breaking News! Tragedie aviatică. Cel puțin 22 de oameni au murit
Breaking News! Tragedie aviatică. Cel puțin 22 de oameni au murit

Breaking News! Tragedie aviatică. Cel puțin 22 de oameni au murit

În timpul unui zbor de antrenament o aeronavă militară s-a prăbușit, vineri seară, la ora 20.50.

În partea de este a Ucrainei, în apropierea orașului Ciuhuiiv, un avion militar s-a prăbușit în timpul unui zbor de antrenament. Din primele informații ale autorităților, 22 de persoane au murit, supraviețuind tragediei doar 2 persoane.

Cei doi supraviețuitori au arsuri grave pe 90% din suprafața corpului iar despre alți 4 ocupanți ai aeronavei nu se știa nimic în primele zeci de minute după catastrofă.

Aeronava prăbușită este de tip Antonov-26 și avea la bord cadeți ai Universității Forțelor Aeriene din Harkov.

Din primele informații, la bordul aeronavei se găseau 23 de persoane (5 membri ai echipajului și 18 studenți).

Potrivit Ministerului de Interne al Ucrainei, aparatul de zbor s-a prăbușit la ora 20:50, la circa 2 km de aeropotul militar.

Deocamdată nu se cunosc împrejurările în care s-a petrecut tragedia.

Tragedie în care au murit 176 de persoane

La începutul acestui an, în luna ianuarie, un avion de pasageri al unei companii ucrainene, cu 176 de persoane la bord, s-a prăbușit la scurt timp după decolarea de pe aeroportul Imam Khomeini din Teheran, aparent din cauza unor probleme tehnice, relatează presa iraniană. Toți pasagerii au murit. Aeronava este un Boeing 737 aparținând companiei Ukraine International Airlines și avea ca destinație Kievul.

Tragedia intervine în condițiile în care Iranul atacase în cursul nopții, cu rachete balistice, două baze militare ale SUA din Irak, ca represalii pentru uciderea, la Bagdad, a generalului iranian Qasem Soleimani.

Sute de persoane au murit tot într-un accident aviatic

Un avion care venea din Amsterdam si se îndrepta spre Kuala Lumpur, în Malaysia, s-a prăbușit în Ucraina. Toate cele 298 de persoane care se aflau la bord au murit.

Un avion Boeing 777, care zbura pe ruta Amsterdam  Kuala Lumpur (Malayisia), s-a prăbusit în estul Ucrainei, foarte aproape de frontiera cu Rusia. In momentul incidentului, aparatul traversa zona în care au loc confruntări violente intre armata ucraineana și rebeli.

Aeronava zbura la 10 mii de metri altitudine când a fost lovită de o rachetă sol aer trasă, se presupune, de insurgenții proruși, potrivit antena3.ro

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: