Evenimentul ZileiSocialBREAKING NEWS. Românii vor putea intra FĂRĂ VIZE în CANADA

BREAKING NEWS. Românii vor putea intra FĂRĂ VIZE în CANADA

BREAKING NEWS. Românii vor putea intra FĂRĂ VIZE în CANADA
Acordul comercial dintre Uniunea Europeană și Canada a fost votat, cu o majoritate covârşitoare, de Parlamentul European

Acordul comercial dintre Uniunea Europeană și Canada, care va da posibilitatea românilor să călătorească fără vize în statul nord-american, a fost supus miercuri la vot în Parlamentul European.

Acordul trebuie să intre acum în procedura de ratificare la nivelul fiecărei țări UE, ceea ce va însemna un proces destul de îndelungat. Unele prevederi ale acordului intră însă în vigoare înainte de încheierea procedurii. Așa se face că ridicarea vizelor pentru români intră în vigoare, parțial, încă de la sfârșitul lunii aprilie. Este vorba despre românii care au mai fost în Canada și au obținut anterior viză. Apoi, de la 1 decembrie, toți românii vor putea călători fără vize în Canada, transmite digi24.ro.

CETA presupune eliminarea a 98% dintre taxele vamale valabile până acum în schimburile comerciale dintre Uniunea Europeană și Canada. Ar însemna un plus de circa 12 miliarde de euro în vistieria Uniunii Europene, o sumă nu tocmai impresionantă având în vedere că reprezintă mai puțin de 1% din PIB-ul UE.


Accesează: