Evenimentul Zilei > Actualitate > Știrea care zguduie România: JANDARMII NU AU VRUT să o caute pe Alexandra!
Știrea care zguduie România: JANDARMII NU AU VRUT să o caute pe Alexandra!

Știrea care zguduie România: JANDARMII NU AU VRUT să o caute pe Alexandra!

Informații din ancheta care investighează modul în care autoritățile au acționat în cadrul operațiunii de salvare a Alexandrei Măceșanu indică faptul că deși au fost solicitați de ofițerul care coordona acțiunea, jandarmii nu au răspuns pozitiv în cazul perchezițiilor la casa lui Gheorghe Dincă.

Raportul MAI cu privire la operațiunea de căutare a Alexandrei Măceșanu indică o sumedenie de factori care au afectat cursul evenimentelor, iar ultima informație ce a apărut în spațiu public zdruncină și mai tare încrederea românilor în autorități.

Astfel, în interiorul documentului oficial pus pe masa ministrului de Interne se arată că, în jurul orei 1:00, în noaptea de joi spre vineri, Nicolae Alexe, cel care coordona acțiunea, a solicitat ajutorul trupelor de jandarmi pentru a putea acoperi eficient cele trei descinderi care se programau.

Colonelul Botan, adjunctul șefului Grupării Mobile de Jandarmi Craiova, a refuzat însă, conform Digi24.

„De asemenea, polițistul a dispus șefului SAS să-i pună la dispoziție 2 grupe a câte 7 oameni pentru perchezițiile ce urmau a fi efectuate. Totodată, a luat legătura telefonic cu adjunctul șefului Grupării Mobile Jandarmi Craiova, colonelul B, solicitându-i să fie sprijinit cu 20 de jandarmi, însă acesta a refuzat, spunând că are oamenii în dispozitiv. Ulterior, comandantul IJJ Olt, domnul colonel D. a pus la dispoziție 10 jandarmi în sprijin pentru efectuarea perchezițiilor domiciliare, aceștia prezentându-se la ora 5:30 la sediul Poliției Municipiului Caracal”, se notează în raport.

Într-o intervenție la Digi24, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei a declarat că informațiile sunt inexacte și că în interiorul instituției pe care o reprezintă nu s-a deschis nicio anchetă în acest sens.

„Acel refuz pe care îl menționați dumneavoastră este, de fapt, o solicitare a comandantului grupării de a se adresa unității competente, respectiv Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt, care are un detașament de ordine publică chiar în zona respectivă, în orașul Caracal. Nu este vorba despre un refuz. Este vorba doar de o redirecționare a solicitării către cei competenți să acționeze acolo”, a declarat Georgian Enache.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: