Evenimentul Zilei > Politica > BREAKING NEWS. Ecaterina Andronescu, DEMISĂ de Dăncilă! Cine îi ia locul
BREAKING NEWS. Ecaterina Andronescu, DEMISĂ de Dăncilă! Cine îi ia locul

BREAKING NEWS. Ecaterina Andronescu, DEMISĂ de Dăncilă! Cine îi ia locul

Premierul Viorica Dăncilă a demis-o, vineri, pe Ecaterina Andronescu, ministru al Învățământului, în urma declarațiilor despre autostop.

„Am decis să o demit astăzi pe doamna Ecaterina Andronescu din funcția de Ministru al Educației pentru declarațiile profund greșite făcute recent în cadrul unei emisiuni televizate.

Sunt afirmații care arată lipsă de înțelegere – punctual, a cazului de la Caracal și, în general, a modului în care trebuie să ne protejăm copiii de răpiri, agresiuni, abuz și trafic de persoane – din partea doamnei Andronescu. Este o atitudine lipsită de responsabilitate, care nu reflectă poziția Guvernului și care nu îmi doresc să devină asimilată cu Executivul pe care îl conduc.

Orice astfel de derapaj din partea membrilor Guvernului va fi, de acum înainte, sancționat în același mod. La fel cum voi denunța public orice acțiune sau declarație din partea oponenților politici, dacă vor încerca să profite electoral pe seama durerii pricinuite de ceea ce s-a întâmplat în Caracal.

Pentru preluarea interimatului la Ministerul Educației îl voi propune pe domnul Valer-Daniel Breaz, actualul ministru al Culturii”, a scris Viorica Dăncilă pe Facebook.

Reamintim că Ecaterina Andronescu a declarat, joi, că a „învățat de acasă să nu se urce în mașini cu străini”.

La aflarea deciziei, ministrul Învățământului a declarat: „Am aflat de la televiziune. Nu m-a căutat premierul, din păcate. Eram într-o ședință cu consiliul ministerului”, potrivit Digi24.

„Aș vrea să explic. Intenția mea era de a spune că, dacă părinții nu le spun, noi la școală avem obligația ca noi la școală să le spunem cum să se ferească de răufăcători. Declația nu avea legătură cu situația. Intenția mea nu era de a o acuza pe Alexandra sau pe părinți”

Postul de la MEN va fi ocupat, intermiar, de ministrul Culturii, Daniel Breaz.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: