Evenimentul Zilei > Actualitate > BREAKING NEWS. Două echipe din Liga 1 vor fi EXCLUSE din Europa, din cauza datoriilor
BREAKING NEWS. Două echipe din Liga 1 vor fi EXCLUSE din Europa, din cauza datoriilor

BREAKING NEWS. Două echipe din Liga 1 vor fi EXCLUSE din Europa, din cauza datoriilor

UEFA a decis, astăzi, să amendeze cluburile ASA Târgu Mureș, Astra Giurgiu și totodată să le interzică participarea în competițiile europene în cazul în care se vor califica în următorii 3 ani, dacă nu vor demonstra până la sfârşitul lunii ianuarie că şi-au achitat datoriile.

Corpul de control financiar al cluburilor (CFCB) din cadrul UEFA a investigat cele două echipe din primul eșalon românesc, după ce au sesizat că aceste echipe înregistrează datorii către alte grupări, angajaţi şi autorităţi. A fost vizată și FC Botoșani în acest caz.

ASA a fost amendată cu 50.000 de euro şi dacă până la 31 ianuarie 2016 nu va demonstra că şi-a achitat datoriile de până la 30 septembrie 2015 nu va putea evolua la următoarea ediţie a cupelor europene la care se va califica în următoarele trei sezoane. Astra a fost penalizată cu 80.000 de euro, iar giurgiuvenii vor trebui să-și achite datoriile până la 31 ianuarie, în timp ce FC Botoșani a primit doar o amendă de 15.000 de euro.

Mai mult, forul european ai mai sancționat pe lângă cele trei formații din Liga I și pe Inter Baku (Azerbaidjan), Sporting Braga (Portugalia) şi Dnepr Dnepropetrovsk (Ucraina), iar perioada vizată a fost 30 iunie – 30 septembrie.