Breaking News. Cutremur major în SUA. A fost emis alertă de tsunami

Breaking News. Cutremur major în SUA. A fost emis alertă de tsunamiCutremur. Sursa foto: Pixabay

Un cutremur important, ce a fost înregistrat cu magnitudinea de 7,0 s-a produs joi în nordul Californiei. Mișcare seismică, una de amploare a declanșat o alertă de tsunami care se extinde până în statul Oregon, a anunţat Institutul american de geofizică (USGS).

Cutremurul s-a produs la ora 10:44 (18:44 GMT) la o adâncime de 10 km nord-vest de Petrolia, un oraş din comitatul Humboldt. Acesta a fost urmat în trei minute de o replică cu magnitudinea de 5,8 la 9 kilometri de Cobb, în nordul Californiei, şi de alte trei de 3,3, 3,7 şi respectiv 4,2, potrivit datelor USGS.

Cutremur de mari dimensiuni în Statele Unite ale Americii

Institutul a evaluat iniţial intensitatea cutremurului la 6,6, dar ulterior a ridicat-o la 7,0. Autorităţile au emis o avertizare de tsunami pentru zonele de coastă din nordul Californiei şi centrul Oregonului. Locuitorii din zona golfului San Francisco au primit avertizări de tsunami şi au fost rugaţi să fie atenţi la eventualele ordine ce ar viza evacuarea.

Autorităţile evaluează în prezent situaţia, iar locuitorii sunt sfătuiţi să rămână atenţi la posibile replici. Până în prezent autoritățile din SUA nu au raportat victime sau pagube, după cum notează Agerpres.

Autoritățile sunt în alertă și au oferit primele date

Având la bază parametri preliminari ai cutremurului este posibilă crearea unor tsunami periculoase în zonele de coastă situate pe o rază de 300 de kilometri de epicentrul seismului”, au anunțat autoritățile, la scurt timp după producerea mișcării seismice.

Altfel, în România, luni, 2 decembrie, a avut loc un cutremur de mici dimensiuni, ce a avut magnitudinea ml 2.7, la adâncimea de 135.1 km. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 41km V de Focsani, 61km N de Buzau, 69km E de Sfantu-Gheorghe, 81km E de Brasov, 95km NE de Ploiesti, 99km SV de Barlad, 99km S de Bacau, după cum informau oficialii de la Institutul Național de Fizică a Pământului.

Ne puteți urmări și pe Google News
Recomandările noastre