Breaking News Cutremur în România! Pământul s-a mişcat în urmă cu puţin timp. Unde s-a simţit

Breaking News Cutremur în România! Pământul s-a mişcat în urmă cu puţin timp. Unde s-a simţit Sursa: arhiva EVZ

Marți după-amiaza, un nou cutremur a fost înregistrat în zona seismică Vrancea. Potrivit informațiilor oferite de Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, seismul a avut o magnitudine de 3,2 grade pe scara Richter.

Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului a anunțat în urmă cu puțin timp faptul că România a fost zguduită de un nou cutremur. Acesta a avut loc în zona Vrancea, marți după-amiază.

Cutremurul a avut o magnitudine de 3,2 grade pe scara Richter, la o adâncime de 79 km.

Cutremurul s-a produs în apropierea oraşelor Bacău (88 km), Brașov (94 km), Galați (103 km), Brăila (107 km), Ploiești (110 km), București (159 km).

Ne puteți urmări și pe Google News

România, din ce în ce mai des zguduită de cutremure

În România, au fost înregistrate din ce în ce mai multe cutremure, majoritatea în zona seismică Vrancea. Specialiștii susțin că țara noastră ar putea fi lovită de un mare cutremur, însă seismologul Gheorghe Mărmureanu a precizat că acest lucru nu se va întâmpla curând. Chiar dacă se preconizează că nu se va înregistra un cutremur important în următorii ani, nimic nu este sigur.

„Momentan nu se pune problema unui cutremur, mai durează încă mulți ani, poate 20, dar nimeni nu poate ști deocamdată ziua, ora, anul. M-am uitat, studiind toate documentele istorice, și ceea ce am înțeles este că deocamdată cutremurele nu pot fi deduse, pentru că sunt foarte mulți factori care contribuie și geologia este foarte complexă”, declara, în acest an, legat de un viitor mare cutremur în România, seismologul Gheorghe Mărmureanu.

Prof. Dr. Ing. Gheorghe Mărmureanu susține că seismul va fi o catastrofă asemănătoare cu cea din 1977. Specialistul estimează că magnitudinea seismului va fi de peste 7 grade pe scara Richter.

„Va fi un cutremur cu o magnitudine de peste 7, cu efecte puternice, însă acest lucru depinde de o multitudine de factori și parametri, precum: ora, anotimpul, locația, epicentrul, unde îi va prinde pe oameni, la serviciu, acasă, la școală etc. De exemplu, la cutremurul din 4 martie 1977, au căzut multe clădiri”, a declarat seismologul Gheorghe Mărmureanu.