BRD Finance se retrage de pe piața financiară românească. Situația creditelor luate de clienți

BRD Finance se retrage de pe piața financiară românească. Situația creditelor luate de clienți Maria Rousseva, CEO-ul BRD, despre zvonurile privind vânzarea băncii. Viitorul este incert. Sursa foto Facebook

După două decenii de activitate pe piața din România, BRD Finance IFN își vinde întreg portofoliul. Astfel, divizia de credite de consum de va retrage din sfera jucătorilor din domeniu.

BRD Finance se retrage de pe piața din România

BRD Finance IFN SA a demarat procedura de vânzare a întregului său portofoliu de credite. Astfel, activitatea se va încheia pentru divizia de credite de consum, potrivit informațiilor furnizate de BRD.

Plățile instant

Sursa foto: Bacho12345 | Dreamstime.com

BRD Finance este deținută în proporție de 49% de BRD-SocGen. Totodată, un procent de 51% se află în proprietatea SG Financial Services Holding. Compania activează pe piața din România din anul 2004 și oferea credite pentru achiziții de bunuri, carduri de credit, credite auto și credite de nevoi personale, potrivit Ziarul Financiar.

Procedura de vânzare a fost demarată

Grupul BRD în România cuprinde banca BRD - Groupe Societe Generale SA, BRD Finance IFN SA, BRD Sogelease IFN SA, precum și BRD Asset Management SAI SA.

Ne puteți urmări și pe Google News

„La 31 martie 2024, BRD Finance IFN SA se află în curs de vânzare a întregului său portofoliu de credite. Conducerea intenționează să înceteze activitatea și, în această perspectivă, a considerat că principiul continuității activității pentru întocmirea situațiilor financiare nu este adecvat. Prin urmare, la data de 31 martie 2024, situațiile financiare ale BRD Finance IFN SA au fost întocmite conform IFRS, dar nu pe baza principiului continuității activității. Astfel, entitatea a fost inclusă în situațiile financiare consolidate ale grupului“, se arată în documentele instituției bancare.

BRD Finance

Sursa foto: Arhiva EVZ

BRD, ținta campaniilor cu apeluri false

Banca se află pe lista celor vizate de infractorii cibernetici. Potrivit Directoratului Național de Securitate Cibernetică - DNSC, numărul apelurilor telefonice false, efectuate în numele unor instituții bancare a crescut semnificativ.

„ATENȚIE - continuă campaniile de apeluri false (spoofed) în care atacatorii apelează potențiale victime și se prezintă drept angajați ai unor bănci din România. În ultimele zile este activă o campanie care se folosește de numele BRD Groupe Societe Generale, respectiv CEC Bank”, se arată în comunicatul Directoratului Național de Securitate Cibernetică - DNSC.