Brazii creaţi de designeri români împlinesc dorinţele copiilor săraci

Brazii creaţi de designeri români împlinesc dorinţele copiilor săraci

Festivalul Brazilor de Crăciun, eveniment caritabil care va fi lansat mâine de Organizaţia "Salvaţi Copiii", va asigura masa şi rechizitele a 4.000 de copii.

Cu aproape o lună înainte ca Moş Crăciun să plece încărcat cu daruri către copiii cuminţi de pretutindeni, micuţii care frecventează centrele educaţionale "Salvaţi copiii" au început să scrie scrisori. Fie că sunt adresate Moşului sau bradului de Crăciun, copiii îşi spun dorinţele şi îşi povestesc micile neajunsuri.

Răzvan nu îndrăzneşte să-i ceară prea multe brăduţului de Crăciun, ar vrea totuşi să i-o aducă acasă pe mama plecată la muncă în străinătate. Marian îşi doreşte "o pereche sau două de ghete" pentru a merge la şcoală. Fraţii lui mai mici se îmbolnăvesc mereu din cauza frigului din casă, aşa că îl roagă pe brăduţ să facă tot ce-i stă în putere pentru a-i aduce şi pe ei în centrele "Salvaţi copiii" unde "este bine, cald".

Dorinţele unora dintre copiii nevoiaşi se vor împlini la Festivalul Brazilor de Crăciun organizat de Organizaţia "Salvaţi Copiii". Mai mulţi brăduţi creaţi de designeri români cunoscuţi vor fi licitaţi, iar fondurile strânse vor asigura masa şi rechizitele pentru aproape 4.000 de copii din 43 de centre noi care au fost deschise în această toamnă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Bogdan vrea un brădut cu bomboane

Bogdan este în clasa a IV-a şi îi prezintă brăduţului de Crăciun motivele pentru care ar trebui să primească daruri: "Anul acesta am luat 23 de FB-uri şi un B, la limba română, pentru că am avut de scris o compunere despre bradul de Crăciun şi nu prea mi-a plăcut. Adică îmi plac brăduţii, dar nu am avut niciodată unul, la noi acasă. Când vine Crăciunul, mergem cu tata în piaţă şi vedem acolo pomul de Crăciun, cu multe, multe luminiţe şi globuri".

De aceea, îşi doreşte să aibă şi el un brăduţ în casă în acest an. "Să fie înalt până la tavan, să aibă globuri de toate culorile, luminiţe şi o stea mare în vârf. Dacă se poate, ai putea pune în el câteva dulciuri şi cartea despre Narnia", este doleanţa băieţelului, care mai cere, dacă se poate şi nişte bănuţi pentru concursurile de la şcoală "pentru că eu învăţ bine şi sigur aş lua un premiu, dacă aş avea bani să mă înscriu".

"Vreau ghete şi să vină mama acasă"

Şi Răzvan are ocazia să împodobească un brăduţ doar la şcoală, pe care a reluat-o în această toamnă. "Am fost cuminte, fac în plus la fiecare temă pe care ne-o dă doamna şi tare mi-aş dori pentru anul viitor măcar un ghiozdan mai mare, pentru că, nu ştiu dacă ştii, dar am primit multe cărţi şi aş vrea să le iau cu mine la şcoală. Eu locuiesc acum cu unchiul şi mătuşa mea şi seara îi ajut la treburi. Mama este plecată într-o altă ţară şi din când în când îmi trimite câte un pachet cu haine. Cel mai tare aş vrea să o aduci acasă în seara de Crăciun sau, dacă e prea departe şi nu poţi, aş vrea să ne punem şi noi în casă un telefon, să o pot suna", îi mărturiseşte Răzvan Moşului.

Marian este în clasa a V-a, are doi fraţi mai mici care nu merg la şcoală şi care sunt bolnavi din cauza condiţiilor în care trăiesc. "Pentru mine aş vrea o pereche sau două de ghete, mănuşi cu Jonas Brothers şi poate împarţi cu Moş Niculae o bicicletă", îşi doreşte băiatul.

În 2009, bradul argintiu a "costat" 17.000 de euro

Festivalul Brazilor de Crăciun este un eveniment consacrat, aflat deja la a zecea ediţie. La primele nouă ediţii s-au strâns 2 milioane de euro, bani ce au fost folosiţi pentru dotarea cu cărţi a bibliotecilor şcolare şi pentru reintegrarea şcolară a copiilor care muncesc, pentru facilitarea accesului la educaţie şi prevenirea abandonului şcolar pentru cei din medii vulnerabile. Anul trecut, cel mai scump brad licitat a fost "Visul unei nopţi de iarnă", creat de Oxette, acoperit cu foiţă de argint pe care erau prinse cristale Swarowski, ce a ajuns la 17.000 de euro.

În acest an vor crea brăduţi designerii Wilhelmina Arz, Ioan Nemţoi, Irina Marinescu, Lena Criveanu, Venera Arapu, Stephan Pelger, Oxette, Victoria 46, Mihaela Glăvan, Conf. univ. dr. Alexandru Ghilduş si Mihnea Ghilduş, Rita Mureşan, Ana Wagner, Kristina Dragomir, Agnes Toma, Cristian Samfira, Iris Şerban, Claudia Castrase, Ingrid Vlasov, Lajos Ugron, Andreea Muşat, Malvina Cervinski.

Doar zece dintre cei 20 de brazi creaţi de designeri vor fi selectaţi, aceştia fiind licitaţi în cadrul Galei care va avea loc pe 9 decembrie la Palatul Parlamentului.