Evenimentul Zilei > Actualitate > Braţ humanoid realizat de elevii din Botoşani
Braţ humanoid realizat de elevii din Botoşani

Braţ humanoid realizat de elevii din Botoşani

Elevii Cercului de fizică aplicată - electronică, automatizări şi robotică din cadrul Palatului Copiilor Botoşani, sub coordonarea profesorului Luisian Grigore, au realizat un braţ humanoid, parte integrantă a unui viitor robot humanoid.

Braţul a fost construit în cadrul unui proiect derulat, în perioada 15 aprilie – 15 iunie, de Palatul Copiilor, cu finanţarea Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret (DJST), care a avut ca scop stimularea creativităţii tinerilor, dezvoltarea abilităţilor tehnice, atragerea tinerilor spre studiu, inovare şi spre noile tehnologii, informează Agerpres.

"În mecanica braţului au intrat 15 servo-motoare care fac ca mobilitatea sa să aibă multe grade de libertate, apropiate mişcărilor reale. Acest proiect face parte din visul de a crea un robot humanoid, braţul urmând a fi montat pe structura robotului", se arată într-un comunicat de presă al DJST. 

Proiectul a costat 1.100 de lei, iar materialele pentru realizarea proiectului au fost suportate de către Ministerul Tineretului şi Sportului prin DJST Botoşani. 

Partea de realizare practică a fost condusă de elevul Mihnea Horbuli, care a lucrat cu o echipă de 17 copii din diferite unităţi şcolare din judeţ.