Brânza vegetală, un adevărat pericol pentru sănătate. Cu ce boli te poți confrunta dacă consumi acest produs

Un nutriționist a atras atenția asupra brânzei care nu este făcută din lapte. Specilistul a explicat că acest aliment poate avea consecințe nefaste asupra organismului. Este recomandat să evitați aceste produse.

Mihaela Bilic a explicat de ce nu ar trebui să consumăm brânză vegetală. Specialistul a subliniat că din punct de vedere nutrițional, acest aliment nu are niciun beneficiu. Din contră, acest tip de brânză poate produse anumite boli. Nutriționistul a spus că persoanele care aleg să consume acest produs trebuie să își asume riscul că se pot confrunta cu afecțiuni cardiovasculare.

Mai mult decât atât, Bilic a spus și din ce este realizată această brânză.„Brânza făcută fără lapte este mai degrabă o pastă de amidon a cărui gust și textură sunt îmbunătățite cu grăsimi vegetale. Spre deosebire de brânza clasică care conține doar proteine și grăsimi animale, în brânza vegetală avem carbohidrații și uleiurile ca ingrediente principale. Asta înseamnă că are un indice glicemic crescut și crește riscul de obezitate și diabet de tip 2”, a spus nutriționistul.

Bilic a atras atenția și asupra grăsimilor de cocos și din palmier care sunt folosite pentru fabricarea acestui produs .Nutriționistul a explicat că cele două grăsimi sunt bogate în acizi grași saturați care pot reprezenta factori ai declanșării bolilor cardiovasculare și trombozei. „Brânza vegetală este un produs ultra transformat și plin de aditivi, ca să fie obținute structura, culoarea și gustul de brânză adevărată”.

Brânza vegetală este bogată în grăsimi

Medicul a continuat prin a spume că brânza vegetală conține mai multe grăsimi față de cea normală pentru că uleiul are 100% grăsime, iar untul doar 80%. În plus, este și bogată în calorii. În ceea ce privește aportul de proteine, acesta este unul foarte redus. Brânza vegetală este săracă și în calciu, în vitamenele A și D care sunt prezente în laptele natural, dar și în vitamina B12 care se află doar în produsele animale.

„Concluzia? Chiar dacă ați hotărât să fiți vegani, nu merită să consumați brânză vegetală. Decât un produs ultraprocesat, mai bine un pumn de migdale sau semințe. Iar pentru cei cu intoleranță la lactoză, aflați că brânza clasică are doar urme de lactoză. Deci puteți mânca o bucățică mică de brânză adevărată!”,  a scris Mihaela Bilic pe Facebook.