Afacerea care prinde tot mai mult contur în țara noastră. Un produs de lux are mare trecere în rândul românilor. Prețul este pe măsură

Afacerea care prinde tot mai mult contur în țara noastră. Un produs de lux are mare trecere în rândul românilor. Prețul este pe măsură Sursa foto: Arhiva EVZ

Gurmanzii din țara noastră au prins gustul unor produse de lux. Producătorii care s-au reprofilat pentru a răspunde cererii din piață nu duc lipsă de clienți. Chiar dacă acest produs se vinde cu 85 de lei kilogramul.

Mai sunt mai puțim de două săptămâni până la Crăciun, iar românii au intrat în febra cumpărăturilor. Pe lângă produsele tradiționale care nu lipsesc de pe masa de sărbători, românii au prins gustul brâzeturilor mai deosebite.

Specialitățile maturate celebre în Franța, Italia sau Elveția au tot mai mare trecere și în România. Mai ales cele maturate, cu diverse arome sau cu mucegai nobil. Merg excelent lângă o sticlă de vin bun.

Producătorii de brânzeturi din țara noastră s-au adapta cererii de pe piață, iar comenzile nu au întârziat să apară. „În perioada asta lumea îşi doreşte să aibă ceva mai sănătos și mai gustos pe masă decât produsele industriale. Avem brânză cu chili şi ciocolată, brânză cu fetească neagră, brânza cu nuci îmbibate în vin ars şi mai nou şi brânzeturi mai deosebite, cu mucegai nobil“, a spus Istvan Varga, producător de brânzeturi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Nu sunt ieftine

Prețurile nu sunt însă mici, mai ales că în ultima perioadă toate produsele s-au scumpit. În cazul acestor sortimente de brânză majorarea este de 18% față de anul trecut. Totul din cauza prețurilor mari la utilități. În plus laptele este mult mai scump decât în 2021. Totuși, clienții nu lipsesc.

„Se caută în mod special brânzeturile mai colorate. De exemplu, în acest caz avem o brânză cu busuioc şi spirulină. Brânza cu cărbune vegetal costă 85 de lei kilogramul. Și pe mine mă miră cât de mult au crescut preţurile la produsele industriale“, a mai spus Istvan Varga, potrivit observatornews.ro.

Produs de lux

Brânzeturile se află în topul scumpirilor din România. Au ajuns să coste mai mult decât carnea, iar în curând vor deevni produse de lux. Laptele se apropie de 8 lei litrul, iar din acest motiv prețurile la brânză au explodat.

Un kilogram de caș se vinde în piețe cu 27-30 de lei kilogramul, iar telemeaua ajunge și la 40-45 de lei per kilogram. Brânza de burduf și cașcavalul au depășit pragul de 50 de lei per kilogram.