Polițiștii Serviciului de Poliție „Delta Dunării” au depistat, pe lacul Sinoe, o ambarcațiune cu motor, în care se aflau doi bărbați, care scoteau din apă unelte de pescuit tip setci. În momentul somației efectuate de echipajul de poliție, aceștia au fugit către mal, aruncând în apă uneltele de pescuit cu pește prins în ele. Polițiștii au reținut pe unul dintre ei. Au fost recuperate din apă 12 plase de pescuit tip setci monofilament, în care erau capturate 75 kg. de pește din specia caras.

Bărbatul nu deținea certificat sau brevet pentru a conduce ambarcațiuni pe căile navigabile. Ambarcațiunea, motorul și ramele folosite la comiterea infracțiunii au fost ridicate, iar peștele a fost predat unei societăți de profil, spre comercializare.

Asemenea acțiuni, pentru combaterea braconajului piscicol, sunt organizate permanent de polițiștii din Delta Dunării, potrivit Poliției Române. În urma acțiunilor organizate, a flagrantelor și a verificărilor la ambarcațiuni, polițiștii au constatat șase infracțiuni, pentru comiterea acestora, fiind cercetate șase persoane, toate prinse în flagrant delict. Au fost confiscate aproape 300 de kg. de pește proaspăt, trei bărci, trei motoare și zeci de unelte de pescuit. În activități au fost angrenați și comisari ai Gărzii de Mediu.

 

Te-ar putea interesa și: