Boureanu, la DNA

Boureanu, la DNA

Deputatul PD-L a fost citat în această dimineaţă la Direcţia Naţională Anticorupţie, în dosarul "Loteria".

Cristian Boureanu este acuzat de abuz în serviciu. Procurorii anticorupţie anchetează contractul semnat de Loteria Română în 1992 cu firma grecească INTRACON care s-a angajat să livreze echipamente pentru automatizarea sistemelor Loteriei. Acest contract a fost completat opt ani mai târziu printr-un act adiţional considerat de procurori păgubos pentru Loterie.

De aprobarea actului adiţional s-a ocupat Adunarea Generală a Acţionarilor din care făceau parte actualul deputat PD-L, Cristian Boureanu, în calitate de consilier al Ministerului de Finanţe, Ioan Nicolescu, încă secretar general în Ministerul de Finanţe, şi Eugen Nicolăescu, actualul ministru al Sănătăţii, pe atunci secretar general adjunct al Ministerului de Finanţe. Adunarea era prezidată de Nicolae Cristea, director al Loteriei.

(10:05)

Ne puteți urmări și pe Google News

ŞTIRE ACTUALIZATĂ LA ORA 12:00

La ieşirea din sediul DNA, Cristian Boureanu a declarat că procurorii i-au prezentat învinuirile în dosarul "Loteria Naţională" şi că ar fi vorba de abuz în serviciu în legătură cu un act adiţional la un contract pe care l-a semnat în 2000, alături de alţi membri ai AGA a Loteriei.             "Am aflat învinuirile astăzi, însă mai multe ştiu avocaţii mei. Eu am înţeles că este vorba de un abuz în serviciu, ceva de genul, şi este o chestiune colaterală, deci nu direct implicat. O să rezolvăm, cred că este o chestiune tehnică", a declarat vicepreşedintele PDL.             Boureanu a precizat că este vorba de un act adiţional la un contract semnat în 2000.             "Nu am mai multe informaţii despre el, nu-mi aduc aminte de acea şedinţă, de aceea am cerut toate documentele să îmi fie puse la dispoziţie prin avocat. Materialul a fost complet, informaţia a fost completă, ce mi s-a dat", a spus Cristian Bouranu.             Vicepreşedintele PDL a mai spus că le-a solicitat procurorilor DNA ca audierile următoare să aibă loc la sfârşitul campaniei electorale.             "Am solicitat ca audierile următoare, după ce consultăm documentele, să fie la sfârşitul campaniei electorale şi înţeleg că nu va fi niciun fel de problemă să îmi văd în continuare de campania electorală. Avocaţii mei o să meargă între timp şi o să ia documentele", a adăugat Boureanu.