Prim-ministrul britanic Boris Johnson a declarat luni că vaccinul anti-COVID-19 de la AstraZeneca este sigur și că guvernul este foarte încrezător în utilizarea acestuia în cadrul campaniei de imunizare.
Prim-ministrul britanic Boris Johnson a declarat luni că vaccinul anti-COVID-19 de la AstraZeneca este sigur și că guvernul este foarte încrezător în utilizarea acestuia în cadrul campaniei de imunizare.
Întrebat dacă poate asigura oamenii că vaccinul este sigur, dl Johnson a răspuns: "Da, pot". "MHRA (autoritatea de reglementare a medicamentelor din Marea Britanie), este una dintre cele mai dure și experimentate autorități de reglementare din lume. Cei de acolo nu văd niciun motiv să întrerupă programul de vaccinare", a spus premierul. "Așadar, continuăm să fim foarte încrezători în ceea ce privește programul și este minunat să vedem că se derulează cu o asemenea viteză în toată Marea Britanie"
Val de panică în Europa. Update: Spania a anunțat că suspendă timp de 15 zile administrarea vaccinului de la AstraZeneca.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) va convoca marţi grupul său de experţi în vaccinare cu scopul de a studia siguranţa vaccinului AstraZeneca, a anunţat luni directorul agenţiei ONU, relatează AFP, citată de Agerpres.
OMS și EMA vor analiza intens datele controversatului vaccin
”Grupul consultativ de experţi al OMS privind vaccinarea a examinat datele şi este în contact strâns cu Autoritatea Europeană a Medicamentului (EMA). Ne vom reuni mâine”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus în cadrul unei conferinţe de presă
Mai multe ţări au suspendat, din precauţie, administrarea vaccinului împotriva COVID-19 produs de AstraZeneca, după raportarea unor efecte secundare. Au fost invocate temeri legate de apariția unor cheaguri de sânge.
Autoritatea Europeană a Medicamentului a anunţat luni că va organiza joi o ”reuniune extraordinară” pentru a discuta această controversă. ”Comitetul de securitate al EMA va examina informaţiile mai detaliat mâine (marţi). A convocat o reuniune extraordinară joi, 18 martie, pentru a ajunge la o concluzie asupra informaţiilor colectate şi asupra oricărei alte acţiuni care ar putea fi necesară”, a precizat agenţia cu sediul la Amsterdam.