Evenimentul Zilei > Actualitate > Bona ucigașă pusă în libertate. A decapitat o fetiță și a ieșit după cinci ani
Bona ucigașă pusă în libertate. A decapitat o fetiță și a ieșit după cinci ani

Bona ucigașă pusă în libertate. A decapitat o fetiță și a ieșit după cinci ani

Bona ucigașă care a decapitat o fetiță, în Moscova, a fost pusă în libertate după ce a petrecut cinci ani într-o secție de psihiatrie.

Bona ucigașă a fost pusă în libertate.

Cinci ani de închisoare. Atât a stat la închisoare o femeie din Rusia care a decapitat o fetiță în vârstă de patru ani. Aceasta fusese angajată ca bonă, de părinți, ca să aibă grijă de micuță. După ce a comis crima, bona ucigașă a ieșit pe stradă și a început să strige „Allahu Akbar!”, comentează publicația The Sun.

Ea a fost eliberată după cinci ani de la comiterea faptei.

Crima s-a petrecut undeva în anul 2016, pe când bona, pe numele ei Gyulchekhra Bobokulova, avea 38 de ani. Ea a decapitat fetița în vârstă de patru ani, care îi fusese lăsată în grijă. Apoi a ieșit pe stradă, în Moscova, ținând capul victimei în mână și amenințând că se aruncă în aer. În tot acest timp, Gyulchekhra Bobokulova striga „Allahu Akbar”.

Bona ucigașă pusă în libertate

În procesul care a urmat odioasei crime, judecătorii au decis că bona era bolnavă psihic. Astfel, a fost internată într-o secție de pshihiatrie, într-un spital securizat.

După cinci ani, medicii au apreciat că femeia s-a vindecat și că a trecut peste tulburarea psihiatrică cronică ce a determinat-o să omoare copilul. Ea a fost externată și lăsată în libertate.

Eliberarea femeii a declanșat o serie de reacții negative din partea oamenilor. Aceștia nu au uitat ce s-a întâmplat în urmă cu cinci ani și spun că nu se simt în siguranță. Mulți se întreabă dacă bona prezintă sau nu un risc pentru societate.

Cum a fost comisă crima

Gyulchekhra Bobokulova a ucis-o cu brutalitate pe pe micuța Anastasia (Nastya) Meshcheryakov, în vârstă de doar patru ani. Apoi i-a scos capul în stradă, lângă straţia metrou Oktyabrskoye Pol din Moscova, strigând: „Sunt o teroristă”.

La acea vreme, femeia spunea că, prin crima comisă, dorea să răzbune bombardamentele aviației ruse din Siria.

Părinții fetei au contestat hotărârea instanțelor conform căreia bona ar fi fost bolnavă psihic. Aceștia au cerut ca aceasta să fie judecată corespunzător. Familia victimei a fost susținută inclusiv de liderul opoziției ruse, Aleksei Navalnîi. Acesta s-a întrebat dacă nu cumva diagnosticul psihiatric pus a fost motivat politic.

Citește și:

DEZAXATA care a DECAPITAT O FETIŢĂ a explicat momentul NEBUNIEI SÂNGEROASE. Detalii şocante oferite de femeia care PARE POSEDATĂ