Evenimentul Zilei > Politica > Când se redeschid restaurantele. Ludovic Orban a dat vestea cea mare
Când se redeschid restaurantele. Ludovic Orban a dat vestea cea mare

Când se redeschid restaurantele. Ludovic Orban a dat vestea cea mare

Ludovic Orban a dat o veste extraordinară patronilor de restaurante. 
Primul ministru Ludovic Orban a vorbit, luni, la un post de televiziune despre  o posibila redeschidere a restaurantelor.

Ludovic Orban anunță când se redeschid restaurantele

Redeschiderea restaurantelor va avea loc „cel mai probabil” din septembrie, „în anumite condiţii”, a adăugat premierul: cât de curând se va lua o  decizie, iar oamenii ar putea să se întoarcă în restaurante. „Dezbatem în cursul acestei săptămâni, am solicitat punctul de vedere al specialiştilor, să vedem ce formule, ce propuneri, ce recomandări, intenţia mea e în cursul acestei săptămâni să luăm o decizie cu atât mai mult cu cât se va termina sezonul estival şi va fi din ce în ce mai greu ca hotelurile, spre exemplu, să poată servi masa pe terasă. Riscăm să afectăm suplimentar hotelurile în cazul în care nu oferim condiţii de servire a mesei. De asemenea, analizăm şi posibilitatea reluării vieţii culturale în spaţii închise”, a declarat premierul.

Totul e posibil de la 1 septembrie, în anumite condiţii

În ceea ce privește reluarea activității în teatre, cinematografe și instituții de cultură, premierul a anunțat că se ia în calcul și acest lucru, dar cu „un set de condiţii”. „Cred că aici important e, probabil la sălile de spectacol, să ai în jurul tău câte un scaun liber”, a mai declarat premierul.

Reluarea evenimentelor sportive

Și evenimentele sportive au avut de suferit în această perioadă, iar premierul a arătat că situaţia este una „complicată” pentru că pericolul la meciuri este faptul că galeriile sunt „foarte greu de controlat”. „Cântă, scandează, nu or să stea cu măşti pe figură, vă daţi seama. Şi galeriile sunt greu de controlat, e foarte complicat să asiguri respectarea regulilor în galerii, plus că e riscul foarte mare”, a afirmat Orban.

„La salile de spectacol ar trebui sa ai cate un scaun liber in jur, deci ar fi o capacitate undeva la 20%. Deocamdata e complicat la sport, nu s-au reluat nicaieri meciurile cu public. Cei care vin primii la meci sunt galeriile, care sunt greu de controlat, au un soi de unitate a lor, e foarte greu sa impui respectarea regulilor in galerie. E si greu sa stai in galerie, sa canti, cu masca la gura.

La nivel teritorial au o oarecare libertate, dar nu pot interpreta regulile chiar cum vor si, oricum, se poate corecta. In ce priveste meciurile pe stadion, nu se poate decide descentralizat. Daca scade numarul de infectari intr-o localitate, sa nu fie nici un caz, se poate, totusi, a spus luni prim ministrul, la Digi24.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: