Mai mult, Traian Băsescu spune că Executivul se preface că nu-l mai are pe Raed Arafat, afirmație care a stârnit multe semne de întrebare. De altfel, despre plecarea șefului Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul MAI s vorbește încă de anul trecut.

„Stăm cam aşa:

1. Pandemia COVID-19 pare scăpată de sub control;
2.O treime din judeţe sunt acoperite de apele unor inundaţii catastrofale, iar guvernul stă pitit şi se face că nu mai are Arafat Salvatorul;
3. Fără proiecte pentru a atrage banii puşi la dispoziţie de Comisia Europeană, pentru a anula sau a atenua şocul crizei economice;
4. Cu o opoziţie care iresponsabil presează pentru creşterea cheltuielilor bugetului gol;
5. Cu un guvern parcă împietrit şi departe de realităţile ţării, şi fiecare cetăţean şi ţara, sunt în pericol. Liberali, sunteţi la putere!”, este mesajul transmis de Traian Băsescu.

De altfel, fostul președinte a declarat, în nenumărate rânduri, că starea de alertă decretată de guvern este neconstituțională.

„Eu am spus că nu trebuie ieșit din starea de urgență. Unii spun că suntem în valul doi! Nu, nu suntem în valul doi, suntem în valul unu, pe care nu l-am tratat cum trebuie, din cauza populismului.

Această stare de alertă nu are niciun temei constituțional. Nu poți să diminuezi drepturi fundamentale prin hotărâre de guvern. Prețul nu îl plătesc guvernanții, ci populația, prin îmbolnăvire și decese.

Trebuie reintrodusă carantina pentru românii care vin din focare de infecție, din străinătate. Nu cred că actuala putere are curaj să reintroducă starea de urgență. Dar, la nevoie, va trebui să o reintroducă, dacă ajungem la 5-600 de îmbolnăviri pe zi. Gândiți-vă ce va fi în spitale, în secțiile de reanimare, dacă ajungem la 500 de cazuri pe zi? Atunci să îi văd pe cei care au mințit că stăm bine, din populism!”, a spus Traian Băsescu.