Evenimentul Zilei > Social > Bombă în justiţie. Fostele şefe ale ÎCCJ sunt urmărite penal! Acuzații grave
Bombă în justiţie. Fostele şefe ale ÎCCJ sunt urmărite penal! Acuzații grave

Bombă în justiţie. Fostele şefe ale ÎCCJ sunt urmărite penal! Acuzații grave

Secţia pentru investigarea infracţiunilor în justiţie (SIIJ) a început urmărirea penală împotriva fostelor şefe ale Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), Cristina Tarcea şi Livia Stanciu, fiind cercetate pentru infracţiunea de abuz în serviciu.

În data de 27 septembrie 2018, SIIJ a confirmat existenţa unui dosar în care sunt vizate Cristina Tarcea şi Livia Stanciu, printr-un răspuns dat de adjunctul secţiei Nicolae Marin.

Acesta, este autorul uneia dintre plângerile penale depuse împotriva celor două foste şefe ale ÎCCJ, potrivit luju.ro

„Numitele au intocmit acte in legatura cu atributiile de serviciu prin care s-au produs vatamari intereselor generale, subiectilor procesuali, dar si vointei legiuitorului… Mobilul si scopul au fost reprezentate de dorinta de a controla actul de justitie… Au realizat o intruziune in activitatea de judecata, lezand dreptul la un proces echitabil”, se arată în plângerea formulată.

În acest context, Cristina Tarcea şi Livia Stanciu sunt cercetate pentru abuz în serviciu în legătură cu constituirea ilegală a Completelor de 5 judecători ale ÎCCJ.

Reamintim că CCR a constatat nelegalitatea acestei constituiri.

În perioada 2014-2018, cele două au condus Complete de 5 judecători prin tragerea la sorţi a doar 4 membri, nu a tuturor 5, aşa cum prevedea legea, potrivit luju.ro

Citiţi mai multe pe luju.ro

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: