Evenimentul Zilei > EVZ Special > Bombă în justiție! „Dacă trece moțiunea de cenzură, Dosarul 10 august se va desecretiza!”
Bombă în justiție! „Dacă trece moțiunea de cenzură, Dosarul 10 august se va desecretiza!”

Bombă în justiție! „Dacă trece moțiunea de cenzură, Dosarul 10 august se va desecretiza!”

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi a făcut o serie de declarații incendiare, opinând că, în cazul în care va trece moțiunea de cenzură, noul ministru va desecretiza Dosarul 10 august.

„În cazul în care moțiunea de cenzură va fi un succes și vom avea un ministru de Interne liberal, prima masură luată de acesta va fi desecretizarea dosarului 10 august (cu exepția, desigur, a eventualelor informații clasificate dinspre serviciile de informații, care se reduc probabil la câteva pagini și au fost introduse în dosar de echipa PSD tocmai pentru a avea un pretext pentru secretizarea acestuia în ansamblu – o șmecherie).”, a scris Ovidiu Raețchi pe Facebook.

„La nivelul Comisiei de Ordine Publică din PNL am redactat, punând cap la cap toate mărturiile din 10 august, o analiză proprie asupra evenimentelor și convingerea mea personală este că, atunci, o grupare coordonată de Liviu Dragnea a încercat să deturneze un protest eminamente pașnic și să provoace o escaladare a violențelor astfel încat să aibă un pretext pentru interzicerea demonstrațiilor – moment în care își putea rezolva problema amnistiei și grațierii”, a adăugat acesta.

„Cred, de asemenea, că secretizarea raportului 10 august de către PSD are ca scop ascunderea unor indicii de poliție politică „rătacite” acolo în graba întocmirii. Din punctul meu de vedere, 10 august este un moment la fel de grav și insidios pentru democrația românească ca și mineriadele – și e esențial ca el să fie lămurit pentru a putea merge mai departe având certitudinea că instituțiile de forță nu vor accepta niciodată să afecteze libertățile civice în favoarea unei găști politice”, a conchis Ovidiu Raețchi.

Publicat in categoriile: EVZ Special, Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: