Cumpărător ar putea fi, potrivit unor surse citate de Ziaristii.com, un fond de investiții din Cehia, PPF, controlat de omul de afaceri Petr Kellner, în vârstă de 55 de ani, cel mai bogat om din țara sa.

Fondul de investiții este singurul competitor rămas în cursa pentru preluarea grupului CME, din care face parte în prezent televiziunea din Pache Protopopescu.

Potrivit Reuters, care citează presa din Cehia, valoarea acestei tranzacții ar fi de 2 miliarde de dolari. Fondul de investiții ceh PPF a transmis, printr-un purtător de cuvânt, că nu comentează zvonuri sau speculații din piață. O reacție similară au avut și reprezentanții trustului CME.

Compania PPF, controlată de Kellner, deține afaceri ce merg de la închirieri imobiliare până la operațiuni de telecomunicații în Europa și Asia. Operatorul telecom O2 din Cehia sau compania de credite de consum Home Credit se numără printre afacerile deținute de PPF.

În România, Grupul PFF este proprietarul distribuției de gaze locale Gaz Sud, iar în 2013 a cumpărat Petrom Distribuție Gaze, de la Petrom. În 2007, PPF a investit în lanțul hotelier Continental, de unde și-a făcut exitul în 2011 prin vânzarea unei participații de 30% din companie către GED Capital.

PFF este prezent și pe piața imobiliară din România.