Evenimentul Zilei > Politica > Bombă de sfârșit de an. Demisionează Orban? Cine deține secretul
Bombă de sfârșit de an. Demisionează Orban? Cine deține secretul

Bombă de sfârșit de an. Demisionează Orban? Cine deține secretul

Fostul premier Victor Ponta a vorbit despre demisii după tragedia care a avut loc la secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț, în urma căreia au murit 11 pacienți.

Victor Ponta a vorbit despre demisii, amintind despre ce s-a întâmplat în 2015, după tragedia de la Colectiv.

„Din păcate, acești 5 ani trecuți de la tragedia de la Colectiv trebuia să ducă la o situație în care ceea ce s-a întâmplat nu trebuia să se întâmple. Într-un spital unde te duci să te însănătoșești, nu să mori. De data aceasta, oamenii ăștia chiar puteau fi salvați”, a declarat Ponta, făcând referire la tragedia de la Neamț și cum gestionează autoritățile această situație.

Victor Ponta, politic, partide, Pro Romania

Acesta a mai spus că Managerul Spitalului Județean Piatra Neamț, Lucian Micu, nu avea ce să caute în această funcție pentru simplul motiv că nu avea nicio calificare pentru acest post:

„Omul asta nu are nicio legătură cu conducerea unui spital. Nu s-a ocupat în viață lui. Un spital COVID este un spital aflat pe o situație excepțională”, a spus Ponta.

Victor Ponta, despre demisii

Întrebat dacă Premierul Orban ar trebui să demisioneze, Ponta a apreciat că acest lucru nu se va întâmpla, deși există multe motive pentru care premierul ar trebui să facă acest lucru: „Orban trebuie să demisioneze din n motive. Din n motive evident nu va demisiona și nici nu îi va cere cineva demisia”.

Tragedia de la Neamț

„Zece oameni au murit, șase persoane sunt în stare gravă și un cadru medical este la UPU. Se lucrează pentru aflarea cauzei care a dus la acest incendiu”, a declarat Irina Popa, purtător de cuvânt ISU Neamț.

Este cel mai grav bilanț după tragedia de la Colectiv și cel mai probabil, va fi deschisă și o anchetă penală. Marea majoritate a spitalelor din România sunt în curs de acreditare, iar directorul ANMCS, Marius Filip, a declarat la Digi24 că existau o serie de nereguli la Spitalul Județean Piatra Neamț în ceea ce privește siguranța la incendii, scrie Antena 3.