Evenimentul Zilei > Justitie > Bogdan Oltenau se codeşte să meargă la detectorul de miciuni
Bogdan Oltenau se codeşte să meargă la detectorul de miciuni

Bogdan Oltenau se codeşte să meargă la detectorul de miciuni

Magistratii Înaltei Curti de Casatie si Justitie (ÎCCJ) ar fi trebuit sa judece, vineri, cererea Directiei Nationale Anticoruptie de prelungire a arestului preventiv pentru fostul viceguvernator BNR, Bogdan Olteanu.

Avocatul acestuia a cerut însa amânarea cauzei pentru luni, iar instanta suprema a încuviintat-o. "S-a acordat un termen pentru luni. Am solicitat acest lucru, iar instanta a încuviintat", a declarat Constantin Durgheu, avocatul lui Bogdan Olteanu

Sora şi tatăl fostului viceguverantor al BNR l-au vizitat în arest şi i-au şi ceva de mâncare. De când a ajuns în spatele gratiilor, Olteanu susţine că are mari probleme sentimentale şi emoţionale. De aceea încă se mai gândeşte dacă acceptă sau nu testul poligraf, scrie siteul stirileprotv.ro.

Procurorii îl lasă însă să se mai gândească. Testul poligraf ar putea cântări greu, câtă vreme omul de afaceri care l-a denunţat la DNA că i-ar fi dat şpagă a trecut testul cu succes, ceea ce îi face pe anchetatorii să creadă că acesta spune adevărul.

În 12 august, Instanţa supremă a decis ca Bogdan Olteanu să fie arestat preventiv pentru 16 zile, în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă.

Olteanu este acuzat că, în perioada iulie – noiembrie 2008, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, a solicitat şi primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu suma de un milion de euro şi sprijin electoral în schimbul numirii lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: