Agenția Națională de Integritate a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul lui Bogdan Hossu, membru titular în Consiliul de Administrație al Societății Române de Radiodifuziune (S.R.R.), ca urmare a exercitării simultane de funcții..
Începând cu data de 29 iunie 2010, Bogdan Hossu deține, simultan cu calitatea de membru titular în C.A. al SRR și funcțiile de administrator, președinte și membru în Consiliul de Administrație în cadrul mai multor societăți comerciale, precum și funcția de Președinte al Confederației Naționale Sindicale „Cartel Alfa” (angajat cu contract individual de muncă pe perioadă determinată, aferentă mandatului de președinte), încălcând, astfel, dispozițiile legale potrivit cărora ”Funcţia de membru al Guvernului este incompatibilă cu [...] funcţia de [...] administrator [...] la societăţile comerciale”. De asemenea, în perioada 29 iunie 2010 - 01 septembrie 2011, Bogdan Hossu a deținut, simultan cu funcția de membru în C.A. al S.R.R., și calitatea de membru al plenului Consiliului Economic și Social. Conform legii, „Persoanelor care exercită următoarele demnităţi publice şi funcţii publice de autoritate din cadrul autorităţilor şi instituţiilor aflate exclusiv sub control parlamentar: [...] membrii [...] comitetelor directoare ale [...] Societății Române de Televiziune, ale Societății Române de de Radiodifuziune, li se aplică [...] regimul incompatibilităților prevăzut [...] pentru miniștri și, respectiv, secretari de stat [...]”.
A prezentat un punct de vedere
Bogdan Hossu a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le considerã necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Hossu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare. „Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […]”. „Persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.