Evenimentul Zilei > Politica > Bogdan Diaconu, președintele PRU Partidul ultra-naționalist își va face campanie promovându-l pe fostul premier, deși acesta este membru PSD. Dacă votați PRU, votați Ponta prim-ministru
Bogdan Diaconu, președintele PRU Partidul ultra-naționalist își va face campanie promovându-l pe fostul premier, deși acesta este membru PSD. Dacă votați PRU, votați Ponta prim-ministru

Bogdan Diaconu, președintele PRU Partidul ultra-naționalist își va face campanie promovându-l pe fostul premier, deși acesta este membru PSD. Dacă votați PRU, votați Ponta prim-ministru

Bogdan Diaconu, președintele PRU, respinge acuzația că ar fi „omul Moscovei” și spune că nu este de acord cu pedeapsa cu moartea.

 – Evz: Veţi avea ca slogan de campanie „Victor Ponta prim-ministru”?

– Bogdan Diaconu: Va fi o promisiune faţă de români. PRU intrat în Parlament va condiţiona orice fel de majoritate parlamentară de nominalizarea ca prim-ministru a domnului Ponta. Românii trebuie să știe că dacă votează PRU, votează Ponta prim-ministru.

– Aţi putea fi acuzat că nu vă interesează principiile, ci doar o persoană.

– Românii au nevoie de guvernanţi care au demonstrat că apără interesele economice ale României. Ponta a fost cel mai bun premier și a fost singurul care a făcut o guvernare naţională.

„Se încurajează delațiunea”

– Luaţi în calcul ca în campanie candidaţii PRU să apară alături de Ponta pe bannere?

– Eu iau în calcul ca Ponta să se alăture PRU, să fie și fizic în campania electorală alături de PRU. Dar vă pot spune cu siguranţă că, într-un fel sau altul, bătălia electorală pentru alegerile parlamentare va fi purtată de PRU și de Victor Ponta împreună.

– Îl vreţi în partid pe Victor Ponta?

– Orice om sănătos la cap și l-ar dori pe Ponta în partid și în fruntea partidului său, pentru că vedeţi ce cotă de popularitate, simpatie și încredere are. Este primul politician în toate topurile, asta înseamnă că românii au fost mulţumitţi de guvernarea sa și au resimţit-o în buzunare. Dacă Ponta va veni în PRU, cu siguranţă vom lua peste 15%.

– Statutul PRU îi interzice lui Ponta să intre în partid. Articolul 14 spune că nu poate deveni membru de partid persoana care este cercetată penal. Ponta este trimis în judecată.

– Nu are nicio condamnare.

– În statut nu scrie despre condamnare.

– Și în codul de etică al PSD există anumite interdicţii și derogări. Cu siguranţă că nu se pune problema ca Ponta să nu primească derogări din partea PRU.

– Dar este trimis în judecată! Statutul nu îi dă voie.

– Până la o hotărâre definitivă și irevocabilă, orice om este nevinovat.

– Acest Statut este un act juridic pe care l-aţi depus la Tribunal și în acest act scrie că nu poate.

– Luăm în calcul și modificarea Statutului, cu siguranţă.

– Doi parlamentari trimiși în judecată, Sebastian Ghiţă și Cristian Rizea, au fost primiţi în PRU și sunt trimiși în judecată. Cum au fost primiţi?

– Prin votul colegilor. Dar și dânșii sunt nevinovaţi până la o hotărâre definitivă și irevocabilă.

– Atunci cui i se aplică Statutul?

– Oricui primește o hotărâre definitivă și irevocabilă.

– Acest articol trebuie schimbat?

– Vedem că toată lumea are dosar și cercetări penale pentru că se încurajează delaţiunea și oricine face un denunţ automat se deschide un dosar penal. Cred că este un element pe care trebuie să-l schimbăm în statut.

Prostituția trebuie reglementată

– Aţi fost acuzat că sunteţi omul rușilor. Este adevărat?

– Singura legătură cu Vladimir Putin este că amândoi avem soţii gimnaste. Nu am nicio legătură cu Rusia, nu am fost niciodată în Rusia în cei 37 de ani de viaţă. Sunt convins că celebra axă București-Londra- Washington este mai necesară pentru viitorul României decât oricând, sunt 100% convins că trebuie să ne bazăm pe parteneriatul nostru strategic cu NATO. Acuzaţiile au plecat din zona înliniedreapta, HotNews, divizia de presă finanţată de Soros, care pleca de la o informaţie falsă că eu aș fi fost jurnalist la Vocea Rusiei. Nu am fost niciodată jurnalist la Vocea Rusiei.

– La Congresul dumneavoastră au venit reprezentanţi ai ambasadelor Rusiei și Chinei.

– Am avut transmise invitaţii tuturor ambasadelor importante, Statele Unite, Marea Britanie, Germania. Reprezentanţii ambasadei Chi nei și Rusiei au ales să și participe la eveniment. Am refuzat un mesaj din partea lor, doar reprezentantul ambasadei Chinei a avut un cuvânt de spus.

– Sunteţi de acord cu pedeapsa cu moartea?

– Nu sunt de acord cu această măsură, este împotriva valorii creștine.

– Dar cu legalizarea prostituţiei?

– Cred că prostituţia trebuie reglementată, dar nu știu dacă societatea românească este pregătită pentru acest lucru și nu cred că ar constitui un beneficiu din punct de vedere al bugetului de stat. Cred că dimpotriva, ar genera creșterea fenomenului infracţional pe infracţiuni conexe, trafic de carne vie, sechestrare de persoane. Însă trebuie o reglementare.

– Biserica ar trebui să plătească taxe și impozite ?

– Având în vedere că suntem un popor creștin, cred că Biserica își merită statutul fiscal pe care îl are.

– Credeţi în Dumnezeu?

– Sigur, mă trag dintr-o familie de preoţi, sunt crescut și educat de bunicul meu care a fost preot.

– Vedeţi multinaţionalele ca o ameninţare?

– Nu, dar văd o ameninţare faptul că Guvernul României nu are grijă de capitalul autohton.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: