Întrebat la ieşire de jurnalişti dacă are vreun proiect politic în care să includă PSD sau pe fostul premier Victor Ponta, Diaconu nu a dorit să comenteze, afirmând doar că "a fost în vizită". 

"Doar l-am salutat. Am stat de vorbă (n.r. – cu Liviu Dragnea), dar numai când voi avea ceva de comunicat voi spune", a arătat acesta, conform Agerpres. 

Despre Sebastian Ghiţă, liderul PRU şi-a exprimat speranţa că "este bine". Întrebat dacă a mai discutat cu el în ultima perioadă, Diaconu a spus: "Sper că e bine. Cum puteam să discut?". 

Fostul deputat Sebastian Ghiță, aflat sub control judiciar și cu interdicție de a părăsi țara, a fost văzut ultima oară în public în seara zilei de luni, 19 decembrie 2016, la o reuniune de bilanț a SRI cu parlamentarii care au făcut parte din Comisia de Control din Parlament. La o săptămână după această dispariție, la postul de televiziune deținut de Sebastian Ghiță, România TV, au început să fie difuzate o serie de înregistrări nedatate, înregistrari în care acesta aducea acuzații grave la adresa procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kövesi, respectiv a generalului SRI Florian Coldea.