Evenimentul Zilei > Actualitate > Bodog promite: Primele doze de imunoglobulină vor ajunge luna asta la pacienți
Bodog promite: Primele doze de imunoglobulină vor ajunge luna asta la pacienți

Bodog promite: Primele doze de imunoglobulină vor ajunge luna asta la pacienți

Prof.dr. Florian Bodog, ministrul Sănătății s-a întâlnit astăzi cu asociațiile de pacienți și cei mai importanți producători de imunoglobulină. Vestea bună e că dozele vitale vor ajunge luna aceasta la bolnavi. Companiile farmaceutice promit să le aducă.

În timpul întâlnirii dintre Prof.dr. Florian Bodog, ministrul Sănătății, asociațiile de pacienți și reprezentanții companiilor producătoare s-a stabilit o strategie comună în ceea ce privește aprovizionarea cu imunoglobulină a pieței din România, pe termen scurt și lung, luând în calcul inclusiv modificarea cadrului legislativ pentru aceste produse, dacă este necesar.

Unul dintre producătorii prezenți la întânire l-a asigurat pe ministrul Sănătății că primele 900 de flacoane de imunoglobulină pentru tratarea sindroamelor de imunodeficienţă primară vor fi livrate pe piața din România în această lună, urmând ca o nouă tranșă de 3.000 flacoane să fie asigurată în luna ianuarie a anului viitor.

Mai mult, un alt producător care a ales să părăsească piața din România în luna mai 2016, și-a anunțat intenția de a reveni.

Ministrul Sănătății a anunțat producătorii că, în această după-amiază, va convoca o întâlnire cu președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, reprezentanții ANMDM și conducerea UNIFARM pentru a discuta și identifica soluții la situațiile anunțate de reprezentanții producătorilor.

„Vreau să asigur pacienții că vom face toate eforturile necesare pentru aprovizionarea spitalelor cu imunoglobine. Astăzi, împreuna cu echipa ministerului și a casei de asigurări de sănătate vom analiza cu prioritate, solicitările producătorilor privind cadrul legislativ pentru aceste produse”, a declarat ministrul Sănătății, prof.dr. Florian Bodog.