Premierul Boc: "Pregătim un buget de vreme rea". Jeffrey Franks, FMI: "Actualul context economic este unul de furtună"

Premierul Boc: "Pregătim un buget de vreme rea". Jeffrey Franks, FMI: "Actualul context economic este unul de furtună"

Premierul Emil Boc şi delegaţia Fondului Monetar Internaţional se întâlnesc la această oră la Palatul Victoriei pentru a discuta despre bugetul pe anul viitor. Primul ministru l-a asigurat pe şeful delegaţiei Fondului Monetar Internaţional la Bucureşti, Jeffrey Franks, că România pregăteşte un buget care să o ţină departe de furtună.

"Pentru 2012 vom pregăti un buget de vreme rea şi, în cazul în care vremea va fi mai bună, va fi mai bună pentru toţi. Este mai bine să prevenim răul şi să consolidăm stabilitatea noastră macroeconomică. Din Grecia nu vom primi ştiri pozitive, din câte ştiu, aşadar vremea în Europa, din punct de vedere economic, nu va fi foarte bună, dar noi ne vom pregăti nu pentru cea mai bună vreme în 2012. Dacă nu va fi furtună, va fi mai bine pentru toată lumea aici în România şi în Europa", a spus Boc oficialilor FMI.

Jeffrey Franks a declarat, la rândul său, la începutul discuţiilor cu oficialii români, că actualul context economic internaţional este unul "de furtună", dar că România este mai bine pregătită decât în urmă cu doi ani.

O misiune comună a FMI, Comisiei Europene şi a Băncii Mondiale se află în România în perioada 25 octombrie - 7 noiembrie pentru a treia evaluare a acordului stand-by, cele mai importante teme de discuţie cu autorităţile române vizând construcţia bugetului pe anul viitor şi reforma companiilor de stat. CITIŢI ŞI:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Ilie Şerbănescu: Noul acord cu FMI e o capcană
  • Secretul milioanelor de pensii care ies în minus la buget
  • FMI: Retragerea banilor băncilor străine din România, o mare ameninţare
  • Băsescu, după ultima întâlnire cu FMI: Concluziile au fost prudenţă, prudenţă şi iar prudenţă