Bobi, cel mai bătrân câine din lume, a fost deposedat de titlu. A trăit 31 de ani

Bobi, cel mai bătrân câine din lume, a fost deposedat de titlu. A trăit 31 de ani Bobi, cel mai batran caine din lume. sursa:GWR

Bobi a murit în octombrie, la vârsta de 31 de ani și 165 de zile. Rasa sa are o speranță de viață de 12-14 ani.

Bobi, care a fost încoronat drept cel mai bătrân câine din lume, a fost deposedat de titlu. În urma unor controverse legate de vârsta sa reală. Bobi, care a trăit în Portugalia, a avut 30 de ani și 268 de zile când a fost desemnat cel mai bătrân câine din lume. De către Guinness World Records (GWR) în februarie anul trecut. În octombrie 2023, el a murit la vârsta de 31 de ani și 165 de zile. Însă o veste urâtă i-a amârât pe proprietarii săi.

Luna trecută, Guinness World Records (GWR) a lansat o investigație asupra caninului portughez. După ce au fost ridicate îndoieli cu privire la vârsta sa reală. Ancheta a fost demarată în ciuda faptului că nașterea sa a fost aparent confirmată. De datele guvernului portughez privind animalele de companie și de Uniunea Națională a Veterinarilor.

Bobi era un ciobănesc portughez. Un Rafeiro do Alentejo de rasă pură, o rasă de câine de pază cu o speranță medie de viață de 12-14 ani.

Ne puteți urmări și pe Google News

Câine bătrân, dovezi incerte

Atunci când Bobi a fost încoronat drept cel mai bătrân canin din lume, a doborât un record deținut din 1939. De un câine ciobănesc australian care a murit la 29 de ani și cinci luni.

GWR a declarat acum că nu are dovezi concludente că Bobi a trăit atât de mult. Mark McKinley, directorul de înregistrări de la GWR, a declarat că datele privind microcipurile provenite din baza de date oficială portugheză au fost esențiale pentru dovezile lui Bobi. Dar s-a dovedit că ciparea nu a necesitat dovada vârstei pentru câinii născuți înainte de 2008. Deci înregistrarea nu poate fi validată.

Dubii privind înregistrarea

„Având în vedere că declarația veterinară suplimentară furnizată ca dovadă a vârstei lui Bobi citează, de asemenea, aceste date de microcip, am rămas fără nicio dovadă concludentă care să poată dovedi definitiv data nașterii lui Bobi”, a scris el.

„Fără nicio dovadă concludentă la dispoziția noastră în acest moment, pur și simplu nu putem să îl păstrăm pe Bobi ca deținător al recordului și să pretindem cu onestitate că menținem standardele înalte pe care ni le-am stabilit.”

Bobi a trăit întreaga sa viață alături de Leonel Costa și de familia sa în satul rural Conqueiros din Portugalia, scrie Sky News. Într-o declarație trimisă prin e-mail în ianuarie, proprietarul lui Bobi a apărat titlul, spunând că Guinness World Records a petrecut un an verificând recordul.