Boala secolului face ravagii în România! Toți facem această greșeală. Poate duce la sinucidere

Boala secolului face ravagii în România! Toți facem această greșeală. Poate duce la sinucideresursa:elite24er.com/

Foarte mulți oameni uită să aibă grijă de sănătatea lor și muncesc până la epuizare. Psihiatrul Ioana Silion a declarat că acest lucru duce la boli grave. Este important să nu neglijezi primele simptome.

Psihiatrul Ioana Silion a mărturisit că oamenii cu un stil de viață haotic trebuie să fie atenți la primele simptome. Acestea se pot agrava foarte ușor. Specialista a declarat că este necesară și o pauză, mai ales într-o societate în care angajații muncesc până la epuizare.

”Apare și din cauza muncii epuizante, dar dar vorbim despre un sindrom care este un complex de simptome și semne conglomerate care apare și dau naștere la acest sindrom. Ne gândim la un sindrom cronic.

Burnout este o epuizare cronică, vorbim despre simptome care se acumulează în timp, care debutează cu mult timp înainte să se prezinte pacienții sau să simtă că sunt epuizați. Au nevoie de ajutor pentru că nu mai pot face față singuri și atunci fie sunt îndrumați de familie, de prieteni sau vin singuri pentru că nu mai pot funcționa”, a declarat aceasta.

Boala secolului, nimeni nu scapă

Află care sunt primele simptome:

- Anxietate - Hiperactivitate - Epuizare - Apatie - Deprimare - Lipsă de concentrare - Nervozitate/ iritabilitate - Izolare

sursa: ceo-review.com

”Pacienții, inițial, sunt anxioși, au hiperactivitate, sunt hiperfocusați pe job, își îndeplinesc sarcinile cu strictețe și ajung să le ocupe toată ziua, gândurile sunt preocupate doar de aceste sarcini pe care le au de îndeplinit și se epuizează, pentru că, în timp, oamenii nu mai fac față și apare apatia.

Oamenii vin deprimați, nu mai pot să se concentreze la sarcinile pe care le au de făcut, nu mai au randament la locul de muncă, sunt iritabili, sunt nervoși, se enervează cu ușurință, au tendința să intre în conflict atât cu colegii de la locul de muncă, cât și cu familia, se retrag din punct de vedere social, nu mai sunt integrați, doresc să își petreacă timpul cât mai mult singuri.

Pandemia a acutizat acest fapt, pentru că nu toată lumea poate lucra de acasă. Sunt personalități care au nevoie de susținere, de suport, sunt personalități anxioase, dependente, care au nevoie să fie îndrumate, să fie controlate, să fie verificate și să aibă tot timpul pe cineva în spate, un sprijic care să îi valideze atunci când au de făcut ceva.

Genul acesta de personalitate nu poate lucra de acasă în această perioadă și având o încredere deficitară în forțele proprii, nici randamentul nu a mai fost ce mai trebuie”, a spus psihiatrul.

Ioana Silion a mai declarat că este foarte importantă atmosfera de la locul de muncă.

”Prevenția constă, din punctul meu de vedere, încă de la angajare. Angajatorii sunt cei responsabili de selectarea sau identificarea unor personalități predispuse la burnout, personalități anxioase, personalități depresive și îndrumați și susținuți astfel încât ei să poată funcționa și să dea randament maxim pentru ceea ce pot face ei la locul respectiv de muncă.

Nu putem să stăm acasă și nu putem să ignorăm astfel de personalități și să le dăm la o parte numai pentru că au nevoie de suport.

Prevenția poate fo făcută și pe parcursul anului, evaluări multiple sau la nevoie, identificarea fenomenului de hărțuire la locul de muncă și combaterea acestuia, acum sunt și legi care impun prezența unui regulament intern. Bullying-ul este prima cauză de burnout în companii și, în general, la locul de muncă”, a explicat psihiatrul Ioana Silion, potrivit A3.