Evenimentul Zilei > Social > Boala mortală a Evului Mediu a revenit. Zeci de mii de persoane sunt afectate
Boala mortală a Evului Mediu a revenit. Zeci de mii de persoane sunt afectate

Boala mortală a Evului Mediu a revenit. Zeci de mii de persoane sunt afectate

Lepra, boala necruțătoare a Evului Mediu, a reapărut în rândul oamenilor fără adăpost din Los Angeles.

Potrivit doctorului Marc Siegel, profesor de medicină și director medical la Doctor Radio de la NYU Langone Health, sunt raportate aproximativ 200 de cazuri noi de lepră anual.

Doctorul a adăugat un studiu USC care a descoperit că cei mai mulți dintre cei 187 de pacienți cu lepră care au fost tratați în clinica sa în perioada 1973 – 2018 au provenit din Mexic, unde boala este răspândită.

El a mai menționat că lepra rămâne mai răspândită în America Centrală și de SUd, cu peste 20.000 de cazuri noi anual.

„Există cu siguranță posibilitatea ca unele cazuri sporadice de lepră să fie aduse nedetectat peste granița de sud”, a spus dr. Siegel.

Apariția bolii l-a determinat pe dr. Siegel să emită un avertisment conform căruia boala, care se transmite prin secreții respiratorii, va afecta în curând 60.000 de persoane fără adăpost, dintre care 75% nu au un adăpost temporar, suficientă igiență sau îngrijiri medicale.

Dacă boală este lăsată netratată, aceasta poate progresa până la paralizia mâinilor și a picioarelor.

„Sunt mult mai preocupat de dizabilitățile permanente care vin cu lepra – având în vedere că între două și trei milioane de persoane sunt afectate la nivel mondial – decât sunt cu stigmatul asociat”, a mai spus Siegel, potrivit msn.com.