Boala Alzheimer, tratament nou cu ultrasunete

Boala Alzheimer, tratament nou cu ultrasunete Boala Alzheimer poate fi legată de scobitul în nas. Sursa foto: 194355491 / Alzheimer © Robert Kneschke | Dreamstime.com

Cercetătorii de la Universitatea West Virginia au folosit tehnologia cu ultrasunete pentru a accelera furnizarea de medicamente către creier. Această procedură a fost testată pe un grup mic de pacienți.

Boala Alzheimer, tratament revoluţionar cu ultrasunete. Testările pe oameni au arătat accelerarea eliminării plăcii din creier, cea care întrerupe comunicarea dintre celulele creierului, în cadrul testelor clinice pe oameni.

Boala Alzheimer, rezulttele care dau speranţe pentru milioane

Cercetătorii de la Universitatea West Virginia au folosit tehnologia cu ultrasunete pentru a accelera furnizarea de medicamente către creier.

Am rămas cu gura căscată", a spus Dr. Ali Rezai. El conduce testele clinice, în timp ce trecea în revistă rezultatele surprinzătoare ale studiului său asupra bolii Alzheimer, în emisiunea 60minutes, pe CBS News

Ne puteți urmări și pe Google News

Imaginile înainte și după arată că placa cerebrală - care întrerupe comunicarea dintre celulele creierului - a fost redusă semnificativ.

Dr. Rezai este un pionier al neuroștiințelor care a dezvoltat tratamente pentru boala Parkinson și alte afecțiuni ale creierului. Acesta încearcă acum să întârzie progresia bolii Alzheimer și a celor mai grave simptome ale acesteia cu ajutorul ultrasunetelor.

„În mod obișnuit, mergeți la clinică, vi se face o perfuzie intravenoasă și vi se administrează o perfuzie de anticorpi. Timp de una sau două ore. Și trebuie să o faci o dată pe lună sau de două ori pe lună timp de 18 luni și mai mult. Iar în timpul acestor 12-18 luni, creierul continuă să progreseze. Alzheimer nu dispare", a explicat medicul, pentru CBS.

Boala Alzheimer

Sursa foto: pixabay

Cum ar putea fi rezolvată problema cu ajutorul ultrasunetelor

Dr. Rezai s-a gândit că ar putea rezolva această problemă cu ajutorul ultrasunetelor. Este aceeași tehnologie care a fost folosită timp de 70 de ani pentru a le oferi medicilor o imagine a organelor și a dezvoltării fetale.

A ales ultrasunetele deoarece acestea pătrund cu ușurință în craniu și pot fi focalizate pentru a ajuta la deschiderea barierei hemato-encefalice și a permite medicamentelor să pătrundă rapid.

Chiar dacă pacienții erau conștienți, ne-au spus că nu au simțit nimic. Totul a durat câteva ore și au plecat acasă când s-a terminat. Cei trei pacienți au primit tratamentele cu ultrasunete cu perfuzie o dată pe lună. Timp de șase luni. Plăcile de beta-amiloid vizate de ultrasunete au fost reduse cu 50% mai mult decât zonele tratate doar prin perfuzie", a spus doctorul.

Ce reprezintă Boala Alzheimer

Boala Alzheimer este o boală neurodegenerativă cronică care începe de obicei încet și se agravează treptat în timp. Este cauza a 60–70% din cazurile de demență.

Cel mai frecvent simptom precoce este dificultatea de a-și aminti evenimentele recente. Pe măsură ce boala avansează, simptomele pot include probleme cu vorbirea, dezorientarea (inclusiv rătăcirea cu ușurință), schimbări de dispoziție, pierderea motivației, negestionarea îngrijirii de sine și probleme de comportament.

alzheimer

Sursa foto: arhiva EvZ

Pe măsură ce starea unei persoane scade, se retrage adesea din familie și din societate. Treptat, funcțiile corporale se pierd, ducând în cele din urmă la moarte. Deși viteza de progresie poate varia, speranța de viață tipică după diagnostic este de la trei până la nouă ani.