„Blue Monday” se apropie cu pași repezi. Ce este „Lunea albastră” şi ce se ascunde în spatele acestei zile „deprimante”

„Blue Monday” se apropie cu pași repezi. Ce este „Lunea albastră” şi ce se ascunde în spatele acestei zile „deprimante”Sursa foto: Pixabay

Ianuarie este considerată cea mai deprimantă lună, iar cauzele care duc la această stare sunt multiple. Şi totul culminează cu „Blue Monday” sau „lunea albastră”, considerată cea mai deprimantă zi din an.

Toate festivitățile din decembrie s-au încheiat oficial și urmează un an nou. Întoarcerea la muncă după Crăciun și Revelion se poate dovedi a fi o provocare – iar luna ianuarie cu siguranță nu ajută.

În plus, prima lună a anului include „cea mai deprimantă zi a anului”, cunoscută sub numele de Blue Monday. Termenul Blue Monday provine de la compania de turism din Marea Britanie - Sky Travel -, care a venit pentru prima dată cu conceptul în în 2005.

Dar ce este Blue Monday și când cade anul acesta?

Blue Monday pică în a treia zi de luni din ianuarie, dar poate cădea și în a doua sau a patra zi de luni. De data aceasta, Blue Monday va cădea luni, 16 ianuarie 2023.

Blue Monday a fost calculată „luând în considerare diverși factori”, care includ nivelul datoriilor, temperaturile de afară, zilele până la următoarea sărbătoare, numărul de zile până la salariu, orele medii de lumină și alți factori.

Obiectivele neatinse, planurile care nu pot fi puse în practică și dorința de a avea succes fac, cumva, ca ianuarie să fi considerată cea mai deprimantă lună. Totul este încununat de blue monday (lunea albastră), cea mai tristă zi a anului. Specialiștii au explicat cum pot fi evitate toate aceste gânduri și temeri.

Este ziua cu cu cel mai mare „factor de depresie”

Vremea, datoriile, timpul care a trecut de la Crăciun, timpul în care nu au fost îndeplinite obiectivele de la Anul Nou, nivelurile motivaționale scăzute și nevoia de acționa se acumulează pe această dată.

A treia zi de luni din ianuarie a primit titlul de „lunea albastră” sau cea mai tristă zi din an, din cauza unui cumul de factori: magia sărbătorilor a trecut, nopțile lungi, reci și întunecate sau facturile neplătite din decembrie care se acumulează.

Dr. Dean Burnett, profesor  de medicină psihologică și neuroștiințe clinice a Universității Cardiff, respinge această afirmație, numind Blue Monday drept „prostii”.

El a adăugat: „În primul rând, ecuația nu a fost rezultatul unui studiu psihologic efectuat de un laborator reputat, ci efectuat de o companie de turism, care apoi a căutat un psiholog pentru a face să pară credibil”, a spus medicul potrivit standard.co.uk

Ne puteți urmări și pe Google News