Blestemul câștigătorilor la Loto. Povestea pensionarului care a devenit milionar peste noapte

Blestemul câștigătorilor la Loto. Povestea pensionarului care a devenit milionar peste noapte Loto. Sursa foto: Arhiva EVZ

Blestemul câștigătorilor la Loto. În România ultimilor ani mulți dintre câștigătorii la Loto au avut ghinion. Unii au murit la puțină vreme după ce au încasat banii, iar alții au rămas mai săraci decât înainte. Se spune că „banii n-aduc fericirea”, iar un exemplu este și cel al pensionarului din Prahova.

Blestemul câștigătorilor la Loto. Povestea pensionarului care a câștigat 4,5 milioane euro

Fosta soție a pensionarului care are a câștigat 4,5 milioane euro la Loteria Română este chemat în instanță de fosta lui soție, care îi cere o jumătate din avere. Așadar, blestemul milionarilor de la Loto își consumă un nou episod. Pensionarul este citat la Judecătoria Sinaia de către fosta soție. Femeia îi cere acum o jumătate din avere. Biletul la Loto a fost câștigat în timpul căsătoriei

F.P., un bărbat în vârstă de 66 de ani, a câștigat marele premiu Loto. Și-a luat o casă la munte, iar restul banilor i-a investit în imobiliare sau i-a păstrat în bănci.

Dar situația s-a schimbat în anul 2023, atunci când a primit o citație din partea fostei sale soției, de care se separase. Aceasta îi cerea partajul bunurilor dobândite în timpul căsătoriei și lichidarea regimului matrimonial.

Ne puteți urmări și pe Google News

Toată averea obținută cu un bilet de 6,5 lei este disputată în instanță

Potrivit datelor din dosar, averea pentru care se luptă cei doi este compusă din: o casă și un teren în Bușteni, două apartamente în Brașov, un apartament din București, două autoturisme, două locuri de parcare și suma de un milion de lei aflată în conturile câștigătorului la Loto.

Acțiunea în instanță a început în ianuarie 2023, dar la finalul anului trecut, Judecătoria Brașov și-a declinat competența teritorială către cea din Sinaia, acolo procesul se desfășoară și în prezent.

În timpul procesului, femeia a cerut judecătorilor să emită adrese către patru bănci, unde pârâtul deține conturi, precum și către Casa de pensii. În replică, avocatul bărbatului a declarat în instanță că toate bunurile supuse partajării aparțin exclusiv clientului său, pentru că au fost cumpărate din câștigul de la Loto.

Ce spune avocatul apărării

Avocatul arată că „a invocat în apărare în cauza de faţă natura bunurilor proprii şi susţine că principala sursă de venit care a constituit baza achiziționării bunurilor aflate în masa partajabilă şi asupra cărora reclamanta are o pretenție în cotă de 50 %, este sursă din venit propriu şi a reprezentat valoarea câştigului urmare biletului la Loto în sumă de 6,5 lei, pentru că după momentul câştigului la Loto au fost achiziționate bunurile.

Monedă euro

Euro. Sursa foto: Pixabay

„Consideră că deşi partea (adversă, n.r.) susţine că a avut o contribuţie, îi revine sarcina probei şi nu a depus la dosar nici măcar dovada veniturilor sale sau dovada contribuțiilor, câtă vreme bunurile au fost achiziţionate după momentul câştigului la Loto”, se arată în dosar.

Judecătorii au fost de acord să administreze proba cu expertize de specialitate, prin care să fie evaluate bunurile imobile, auto sau conturile bancare, abia după stabilirea masei de partajat, respectiv după ce se va lămuri ce contribuție a avut fiecare dintre soți la averea familiei. Următorul termen al procesului va avea loc la jumătatea lunii aprilie, atunci când vor fi audiați concomitent atât martorii reclamantei, cât și ai pârâtului.

Blestemul câștigătorilor la Loto. Câștigătorii urmăriți de ghinion

Lista morților suspecte poate fi dechisă de gălățeanul Andrei Butnaru, câștigător al marelui premiu la Loto 6/49. Acesta a fost găsit mort la un an după ce și-a ridicat premiul. Bărbatul încasase 4,9 milioane euro în 2019 iar la decernarea CEC-ului, el a rostit următorea frază: „Cine face ca mine, ca mine să pățească”.

Dumitru Tărniceru a câștigat în 1997 aproape 130.000 dolari, o sumă mare pentru acele vremuri. Fericirea a durat doar doi ani, pentru că în 1999, botoșăneanu a făcut infract și a murit.

Blestemul l-a urmărit și pe un fost șef al Camerei de Comerț Iași

Gheorghe Ciubotaru din Botoșani, în vârstăă de 62 de ani, a câștigat 340.000 lei la 5/40. Toată viața visase la un automobil puternic, așa că primul drum l-a făcut la o reprezentanță auto. După câteva luni, el a fost victima unui accident provocat chiar de el, în care și-a și pierdut viața. El a încercat să facă o depășire, a intrat pe contrasens și a lovit un microbuz care circula regulamentar.

Constantin Iațco, fost șef al Camerei de Comerț Iași a murit în 2014, chiar în ziua în care împlinea 60 de ani. Cu câteva zile înainte, el ghicise 4 numere la 5/40 și câștigase 8.000 euro. El nu a mai apucat să-și ridice premiul pentru că a făcut un a făcut stop-cardiac. Familia spunea că acesta își verifica periodic sănătate și nu se știa să aibă vreo problemă din acest punct de vedere, scrie fanatik.ro.