Vasile Blaga: Judeţele fruntaşe la referendumul de demitere a preşedintelui, fruntaşe şi la primit bani de la buget

Vasile Blaga: Judeţele fruntaşe la referendumul de demitere a preşedintelui, fruntaşe şi la primit bani de la buget

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a criticat rectificarea bugetară, arătând că alocările către administraţiile locale au fost 93% în cazul autorităţilor conduse de USL şi doar 3,8% în cazul celor conduse de PDL. Mai mult, spune el, alocările au ţinut cont mai puţin de necesităţile locale şi mai degrabă de prezenţa înregistrată la referendumul de demitere a şefului statului.

"Victor Ponta minte când spune că a făcut rectificarea bugetară de ieri datorită faptului că încasările la buget au fost mai mari cu 7%. Uită să spună că inflaţia pe septembrie a fost de 5,33%, iar restul creşterilor încasărilor a fost posibil datorită politicilor Boc şi Ungureanu", a spus Blaga, conform mediafax.ro.

El a arătat că au fost repartizate 326 de milioane, adică 93,25%, către administraţiile conduse de USL şi 13 milioane, adică 3,8%, către administraţiile conduse de PDL.

Potrivit lui Blaga, cele mai mari beneficiare au fost judeţele Vâlcea, Olt, Teleorman, Dolj, acolo unde prezenţa la vot la referendum "a depăşit 200%". Nicolăescu: Declaraţiile lui Blaga "ies din sfera firescului" Liderii USL Ecaterina Andronescu şi Eugen Nicolăescu au respins afirmaţiile preşedintelui PDL. "Eu nu aş vrea să comentăm pentru că dacă ne uităm în hotărârile de guvern pe care cei care acuză acum, într-o manieră neacceptabilă, dacă ne uităm ce au făcut, putem să găsim explicaţia de ce numai anumite primării au ajuns în situaţia să nu aibă bani nici măcar pentru salarii", a spus Andronescu, conform Agerpres.

Ne puteți urmări și pe Google News

Liberalul Eugen Nicolăescu a declarat că nu poate accepta astfel de declaraţii "care ies din sfera firescului". "Nu pot fi acceptate asemenea declaraţii care ies din sfera firescului, raţionalului şi discernământului. Pentru că atunci când ştii că în ţară ai agenţi economici neplătiţi, că ai arierate, care în acordul cu FMI e una dintre cele mai importante probleme, şi tu să nu plăteşti, mi se pare o crimă. Mi se pare că îţi baţi joc de oameni, de locurile de muncă care nu mai pot fi păstrate(...) Cine este ipocrit în situaţia asta? (...) Adevărul este că guvernele PDL şi-au bătut joc de oameni trei ani şi jumătate şi acum când încercăm să facem anumite corecţii suntem noi acuzaţi de ce facem aceste corecţii. Eu cred că facem ceea ce trebuie", a spus Nicolăescu.