Printre participanții la masa cu pâine nedospită – ruptă frățește cu mâna – ai fostului lider al PDL și co-lider al PNL, cei mai cunoscuți au fost primarul Aradului, Gheorghe Falcă, primarul de Alba Iulia, Mircea Hava și deputatul Alin Popoviciu, unii dintre cei mai fideli discipoli ai fostului vameș bihorean ajuns șeful celui mai mare partid de opoziție din România. Ceilalți fac parte dintre „lupii tineri” din gruparea care se coagulează acum în jurul lui Vasile Blaga

Răsfăț culinar 

Cu toții au mâncat, vreme de trei ceasuri, cele mai apreciate preparate culinare libaneze. Ca antreuri au fost serviți cu hommos Beirut – ușor picant, hommos cu muguri de pin, salată Babaganouj, Taboule și Fatouche, plus niscaiva vinete Moutabal, Labne – un fel de iaurt cu usturoi și mentă, plus brânză cipriotă Haloumi la grătar. La felul de bază, după câteva baterii de vin alb și sec românesc, apostolii lui Blaga au mâncat cotlete de berbecuț cu spumă de usturoi, Kebap Kafta din vită și berbecuț, bașca niște platouri generoase cu frigărui de vită și pui. Nici cu desertul n-au fost prea cumpătați. Ca să se dreagă, la o cafea libaneză, băieții au mâncat și niște Kataif- uri.

Până la plecarea lui Vasile Blaga, care nu a stat decât un ceas și jumătate, atmosfera a fost destul de sobră, după care s-a mai destins.

De ce s-a întors „Buldogul”

Ultimii plecați de la „Cina cea de taină” a foștilor pedeliși au fost deputatul Alin Popoviciu și primarul de Alba, Mircea Hava. Erau amabili și vorbăreți, dar nu dispuși să dea din casă prea mult. Au negat categoric că vor susține o eventuală revenire în politica de prim-plan a lui Crin Antonescu, n-au respins ideea unui sprijin pentru europarlamentare și nici n-au prea vrut să ne spună ce intenții au cu Ludovic Orban. Despre ultimul, au spus doar că a fost și el acolo, la sediul din Modrogan și că prioritatea tuturor este să se întărească ca să lupte cu PSD. Despre Blaga au confirmat că mișcarea lui din acea zi se traduce cu mesajul ”Intru în joc fiindcă PSD trebuie învins!”.

Hava îl așteaptă pe Cioloș

Primarul Mircea Hava a comentat pentru EVZ o posibilă apropiere de formațiunea lui Dacian Cioloș. Ca de la ardelean la ardelean, Hava parcă a intenționat să-i transmită un mesaj fostului premier tehnocrat: ”Dacian Cioloș nu are decât să vină alături de noi. Deși i s-au mai făcut oferte și știți cum a refuzat, îl așteptăm. Totuși, trebuie spus: ce să faci cu un om care a acceptat să guverneze 100 de zile? Ce gândești că poți face pentru țară în 100 de zile?”.